En weer verder door de groten met giftige gassen. Ik hak en mep de Yokai in het rond. Ik ontdoe de grot van de gas producerende blob en weg is het gevaar – van het  giftige gas dan. 

Ik verken de grot verder en open uiteindelijk een deur, alvorens ik via een lange gang bij een nieuwe ruimte kom. Hier wacht mij een boss, Giant Caterpillar. Zoals de naam al zegt ging het hier om een grote duizenpoot met een soort van schedelhoofd en grote kaken. De ruimte was onderverdeeld in meerdere lagen met ladders en richels. 

De eerste poging ging eigenlijk best voortvarend, ik kwam best ver, maar had al veel van m’n bommen en potions gebruikt. Kwam toen tot ongeveer 30% (over) en toen ging ik dood. 

De keer erop ging iets rommeliger, ik viel een paar keer van een plateau – maar uiteindelijk versloeg ik hem. Had ik niet verwacht, maar weer een boss verslagen zonder hulp van extern. Voelt toch best wel goed. 

Daarna weer een beetje lopen rommelen met m’n stapel loot. Weet nog steeds niet heel goed wat ik met alle zooi aanmoet.

En daarna een side-missie gedaan. Door hetzelfde (huh? Ja, heel weird) dorpje als eerder samen met de lightning mevrouw. Dus weer over richels en uiteindelijk dieper de tunnels in. Kende de layout al, maar de vijanden waren anders. Velen stonden op andere plekken en er waren een nieuw soort – met hele lange tongen. Best vet en ook wel pittig. Maar ik merk dat ik steeds meer m’n draai begin te vinden. Ben weinig dood gegaan, voornamelijk veel rondspringen/wegduiken en goed je aanval timen. 

Ging een keer dood, dat was omdat ik te eager was naar een Sentry. Voor de rest ging het goed.

En daarna m’n eerste Twiglight missie gestart. Kwam weer in het eerste dorpje (blijkbaar zijn de levels niet gelinkt aan de regio, want krijg allemaal ‘oude’ omgevingen). Dit keer waren er overal weer andere vijanden. En al snel werd duidelijk dat het hier om lastigere vijanden ging.

De bloody graves waren ook lastiger, want sommigen kwamen zelf tot leven als je er bij in de buurt kwam. Dus ben wel 1-2 keer dood gegaan… en toen kwam ik bij het laatste stuk. Die heb ik helemaal doorlopen zonder ook maar een keer dood te gaan. 

Ik versloeg rustig en beheerst alle vijanden, soms was het op het nippertje en soms rende ik snel langs eentje om een deur te openen.

En helemaal aan het eind kreeg ik weer een boss-fight. En had hierbij een beetje mazzel. Het was namelijk dezelfde boss als tijdens m’n eerste keer hier. Dus een soort van duivel die ballen naar me gooide. 

En terwijl ik om hem heen draaide en eigenlijk beetje (half) ingemaakt werd… had nog maar 1 elixer over en was al op 40% health… toen ineens deed hij niks meer. Hij stond stil en bewoog niet. Dus ik kon hem  eenvoudig afmaken. Ging gewoon naast hem staan en hakken maar. Voelt natuurlijk niet zo geweldig, maar heb een hekel aan bosses, dus was blij dat ik er zo mee klaar was. 

{24:23 uur gespeeld en level 48}