Ik begon m’n avontuur op het strandje waar ik de vorige keer geëindigd was. De vorige keer had ik alleen maar dit kleine strandje met een paar huizen gezien, maar vanavond ging ik verder. Eerst op het strand nog wat geesten van gekillde spelers bevochten. Die zijn soms best wel pittig, maar als je ze verslaat, krijg je iets van hun gear. En zo had ik na een paar gevechten al een beter zwaard en een sterke speer. 

Toen was het tijd om verder te lopen. Door een kloof ging ik verder. Langs een mannetje met een speer, naar een open stukje waar nog een ander mannetje wachtte. Daarna via een pad weer door naar een dorpje, waar ik verrast werd door een mannetje wat uit een huisje kwam aanstormen. Daarna verder, nog hoger de heuvel op. Daar wachtte nog 1-2-3 mannetjes en aangezien die en masse op me afkwamen was dat best wel pittig. Nadat ik hier 2-3 keer dood ging, werd het tijd voor een andere aanpak.

Ik besloot om om te lopen, via een ander pad. Daar kwam ik een paar mannetjes tegen en uiteindelijk m’n eerste monster-mannetje. Eentje die gewoon kwam aanstrompelen, maar eenmaal dichterbij sprong hij op m’n borst, gooide me op de grond en begon op me in te maaien met z’n armen. Freaky! Maar ook deze enemies versloeg ik en ik opende een shortcut naar het strand. 

Ik levelde wat (waardoor weer alle vijanden respawnden) en waadde weer door nog meer van dezelfde (net ook al verslagen) vijanden. Langs het pad naar boven was nog een Shrine (de bonfires van Nioh) te vinden, daar even uitgerust en toen begon de volgende queeste. 

Via een richel kon ik achterlangs het pleintje op, de paar enemies bovenaan de heuvel kon ik nu een-voor-een weglokken en dus redelijk eenvoudig verslaan. 

Hier vond ik ook de geest van een level 17 speler (ik ben inmiddels level 8 ofzo) en ik besluit hem te verslaan met m’n Gardian Spirit. Dat werkt en ik vind m’n eerste paarse wapen, een Kusarigama (chain-sickle). Heel gaaf, snel wapen en nu net zo krachtig als m’n zwaard. 

In het huis midden op het plein kom ik m’n eerste Yokai (Japanse demoon) tegen. Deze fungeert als een soort van tussenboss en is behoorlijk lastig. Na een paar pogingen versla ik hem (was zeker niet zo eenvoudig als hoe ik het nu beschrijf) en ik open de poort naar het volgende stukje van het dorpje. 

Daar staan de  straten in brand, er dwalen demoon-mannetjes door de straten en ik kom meerdere Yokai-wolken tegen. De eerste Yokai is enorm snel en  krachtig – met 1 haal van z’n zwaarden lig ik dood aan z’n voeten. 

Langzaam verken ik de straten, versla wat menselijke vijanden en wat demonen. Ik kom steeds iets verder, maar merk ook wel dat de opzet van het dorpje is een doolhof. Overal straatjes, sommigen afgesloten door vuur en anderen weer afgesloten door een Yokai-wolk. Ik ga meerdere keren dood (uiteraard), de ene keer doordat ik te eager ben en door blijf hakken op een Yokai en daardoor dus m’n Ki (stamina) vergeet te managen. En een andere keer gewoon door een harde klap van een Yokai. Maar ik kom wel steeds iets verder, leer steeds meer de layout en enemy posities kennen. 

En toen was het tijd om te gaan slapen (0:15).

Ik denk: 3u gespeeld en level 9

{04:37 uur gespeeld en level 14}