Gisteravond even wat spelletjes opgestart en weer afgesloten. De laatste tijd veel aan het rondzoeken naar m’n nieuwe master-game (zelfverzonnen term voor de game waar ik op een gegeven moment hooked aan ben, wat constant in m’n hoofd zit en me bezig houdt). Vorig jaar was dat Bloodborne en daarna Dark Souls 3. Het jaar ervoor was het Metal Gear Solid 5. En de afgelopen tijd is het beetje The Witcher 3, beetje The Witness, beetje Battlefield en nog vele anderen. 

Had tijdje geleden maar eens besloten om eerst eens wat spellen uit te spelen alvorens nieuwe te kopen. Zo schreef ik laatst dat ik Limbo (eindelijk) had uitgespeeld en ook Her Story had ik afgerond. Maar dat voelt nog beetje als cheaten. Dat waren spellen die ik al langere tijd had liggen en eigenlijk vrij snel mee klaar kon zijn. Dus ik vind dat ik eerst nog een groter spel moet afronden voordat ik iets nieuws mag kopen. Beetje zelfbescherming is ook niet verkeerd. 

Ik heb ook wel een aantal spellen weggedaan, The Nathan Drake Collection bijvoorbeeld. Heb dat spel vorig jaar gekocht en mezelf beetje door de campaign geworsteld, in de hoop dat het later leuk(er) zou worden. Maar aan het begin van deel 3 was ik er echt klaar mee. Er is weinig uitdaging, of tenminste, je rent vaak 1 kant op en oeh en ah, je moet wel op tijd springen, anders ben je af. En dat soort gameplay is niet mijn ding. Dus dat spel verkocht. En ook The Witcher 3 maar weggedaan. Daar had ik – als ik erop terugkijk – dezelfde issue. Ik worstelde me door de verhaallijn, in de hoop dat het later leuk(er) zou worden. De combat was totaal niet uitdagend, het verhaal kon me eigenlijk ook niet boeien en er waren zoveel stukken waar het gewoon voelde alsof je door zuigende modder lopen, in de hoop dat het later gewone grond wordt. Dus ook blij dat ik daar vanaf ben. 

En weer terug naar gisteravond; ik wilde een spelletje doen (what else is new), maar geen idee wat. Op Playstation Plus waren weer paar games gratis beschikbaar. Die dus allemaal even geprobeerd. 

  • LittleBigPlanet3 – niet mijn ding
  • Starwhal – weird
  • Not A Hero – nice, zal ik nog wel keertje oppakken
  • TorqueL – weer een typische indie-game, maar wel leuk. Best wel simpel qua concept, maar des te lastiger om te masteren. Zeker lol mee gehad

En toen was de avond alweer voorbij. Denk nu dat ik Ratchet & Clank wil gaan uitspelen en als ik dat gedaan heb, dan Nioh kopen. Of ik ga verder met Dark Souls (1) op m’n laptop. Maar had er wat stotterende gameplay issues mee. Dat voelde niet fijn.