Halverwege vorig jaar (2016) speelde ik een van de hits van 2015, Her Story. Dit spel plaatst je in de rol van een politieonderzoeker die politie-interviews (ondervragingen) moet bekijken. Deze interviews zijn echte videos met een echte (goede) actrice. Klinkt eenvoudig, alleen zijn er een paar kanttekeningen:

  1. de interviews zijn opgehakt in kleine fragmenten van enkele seconden tot maximaal een minuut.
  2. je  hebt niet direct toegang tot alle interviews. Of tenminste, dat heb je wel, als je ze kan vinden.
  3. je kan interviews vinden door te zoeken op keywords, alleen zijn je zoekresultaten gelimiteerd tot 5 resultaten.

Dit resulteert in dat je constant aan het puzzelen bent naar welke zoekwoorden moet je gebruiken. Welke keywoorden zei Hannah (de geïnterviewde) en daarop gaan zoeken.

Dit wordt heel goed gestructureerd waardoor je constant het gevoel hebt slim bezig te zijn, belangrijke clues te ontdekken en zo verder te komen.

Uiteindelijk had ik (blijkbaar) vorig jaar al vrijwel alle belangrijke ontwikkelingen gevonden en had ik de sessie van gisteravond nodig om dat alles te  realiseren en tot een eindoordeel te komen.

Het spel heeft namelijk geen echt einde-einde. Op een geven moment wordt je wel gevraagd of je denkt te weten hoe de vork in de steel zit, maar dat is dan ook alles. Uiteindelijk heb ik gisteravond dus Her Story uitgespeeld. Ik had genoeg videos bekeken om de verschillende links te kunnen leggen en het plot te kunnen achterhalen. Heb achteraf nog even een uitleg-video gekeken, welke alles netjes aan elkaar praatte. Bleek dat ik voor 90% in de goede richting zat en een paar puntjes gemist had.

Mocht je deze game gespeeld hebben, dan is deze video ook zeker interessant. Niet kijken als je hem nog zelf wilt spelen!