De volgende stap in de main-story van Nioh is dat ik met een boot naar een nieuwe regio ga. Maar ik was eigenlijk nog niet klaar in de huidige regio. Dus besloot vanavond om nog even wat side-missies te doen. Even werd alleen wat langer dan verwacht.

De eerste sidemissie was weer in het eerste dorpje. Dit keer stond het in vuur-en-vlam en zag ik weer een nieuwe soort enemy, een wheelmonk. Dit waren (simpelgezegd) twee grote schedels op een groot wiel gebonden, met veel vuur. De eerste keer versloeg ik dat ‘wiel’ vrij simpeltjes door erop te schieten van een afstandje. Toen verder voorzichtig door de straatjes van het dorpje. Vond zelfs halverwege nog een shrine, dus dat voelde wel iets veiliger. En uiteindelijk de missie zonder veel problemen gehaald. 

De tweede sidemissie was iets pittiger. Maar dit deed ik weer samen met de dame die een lightning sword draagt. Dus eigenlijk was vrijwel alle spanning eraf. Ik liep, lokte vijanden uit hun holen en deed dan een stapje opzij en liet mevrouw erop inhakken. Ze deed niet altijd super veel damage, maar ze pakte wel elke keer de agro van de vijanden. Dat wil zeggen dat zij het doelwit werd van hun aanvallen en niet ik. Dus ik kon vrij makkelijk de vijanden in de rug aanvallen. 

We liepen eerst een stuk door een dorpje, maar daar viel niet zoveel te ontdekken. Daarna maar de ondergrondse gangen in, waarvan de ingang naast het begin van het level stond. We liepen dieper en dieper, kwamen wat vuurspuwende of poison-spuwende gargoyles tegen, een wheelmonk en een aantal sentries. 

Uiteindelijk kwamen we in een zaaltje met een grote Cycloop Oni… en toen ging ik dood (doordat ik niet goed op m’n health had gelet – een ander excuus is er niet). Dus weer hetzelfde stuk doen, nu iets voorzichtiger. In het zaaltje weer herenigd met m’n Guardian Spirit en toen de Oni (op het nippertje) verslagen. Vooral door gewoon veel vuurbommen te gooien. 
En toen was er niks meer. Het zaaltje gaf wat loot, maar dat was dan alles. Dus beetje beduusd besloot ik maar om weer terug naar buiten/boven te gaan. Daar aangekomen herinnerde ik me een vijand die vanaf een richeltje hogerop stond te schieten met z’n boog. Dus maar die kant opgelopen. Dat bleek een pad omhoog te zijn en na wat kleinere vijanden, een Cycloop Oni, een Skeleton Warrior en een Yoki kwamen we – na wat zoekwerk  – terecht bij een kistje en daarin zat wat we zochten… iets van een gift voor iemand anders. 

En tja, denk de volgende keer maar weer verder met het verhaal.

{18:46 uur gespeeld en level 40}