Vanavond weer verder gegaan in het vissersdorpje. Ik had gisteren een van de Yokai verslagen en merkte nu dat hij niet respawnde en ik dus makkelijker kon rondlopen. Ik versloeg eerst nog een paar geesten van gevallen medespelers en verkreeg daarmee nog wat betere gear en daarna kwam ik via een dak aan de achterkant van het dorp. 

Hier versloeg ik systematisch een-voor-een de (menselijke) vijanden en uiteindelijk kon ik de deur terug naar m’n beginpunt (een shrine) openen. Dit scheelde me weer omlopen. 

Nu moest ik weer kiezen. Of ik ging verder met de boel verkennen, dat kon nu makkelijker, aangezien ik de meeste vijanden had uitgeschakeld. Of ik ging m’n gewonnen Amrita (soort van Souls, waarmee je dus levelt) inwisselen bij de shrine. Probleem was wel dat – als ik zou levelen – dat dan ook overal weer de vijanden zouden terugkomen. Ik koos ervoor om eerst nog wat rond te kijken. Fout! Ik liep namelijk direct naar een schip en daar bleek de eindbaas van dit level te zitten. Dus heb het nog wel geprobeerd, maar ging toch vrij snel dood. En was dus m’n verkregen Amrota kwijt. 

Toen meerdere pogingen gedaan, nog even eerst me gefocust op een Yokai die in de buurt stond, dat kostte me vele levens (denk zo’n stuk of 6-8) en daarna was dan toch echt de boss aan de beurt. 

Hij zwaaide vervaarlijk in het rond met twee ijzeren ballen en ik had een beetje moeite met z’n patroon te herkennen. Totdat ik mezelf ertoe dwong om even gewoon niet aan te vallen maar alleen weg te duiken en hem te bekijken. Toen zag ik het, hij sloeg gewoon eerst links daarna rechts. En eigenlijk ook alleen maar als ik in de buurt was. Dus toen was het (relatief) simpel.

Kostte me nog wel een paar pogingen, maar toen het me lukte, was dat ook wel met volle overtuiging. Hij heeft me – toen ik hem versloeg – misschien maar 1-2 keer geraakt. En dat was zelfs eigenlijk omdat ik weer te gretig werd en niet geduldig afwachtte. Heb mezelf meerdere keren moeten afremmen, mezelf eraan herinneren dat ik geduld moest hebben en dat hij vanzelf wel weer mijn kant op zou komen. En dat werkte. Echt gaaf!  

Daarna unlockte ik de missie structuur en kon ik naar de blacksmith. Die werkt nog beetje verwarrend, dus dat zal ik nog ff moeten leren. Heb al wel de volgende missie bekeken en daar spawnde ik in een grot. Dus ben benieuwd. 

{06:38 uur en level 18}