Vanavond de volgende story-missie gaan doen. Is pas de derde, als je de tutorial/proloog niet meetelt. En ging eigenlijk best voorspoedig. 

Ik begon in een regenachtig dorpje, kwam wat bandieten tegen, kwam wat Yokai tegen en voorzichtig maar aan verkende ik steeds meer het dorpje. Omdat ik nu meer en meer Amrita nodig heb om te levelen, voel ik ook steeds vaker de vrijheid om gewoon wat door te lopen ipv steeds voorzichtig weer terug te gaan. 

Versloeg in het dorpje ook meerdere keren de geesten van medespelers. Kreeg daarmee ook veel loot, maar heb nog maar weinig gekregen waar ik echt veel mee kan. Na een tijdje voorzichtig rondlopen en beetje inhakken op Yokai, zag ik de route die terugleidde naar het begin. Daar was een grote deur en toen had ik een shortcut geopend. 

Daarna weer voorzichtig verder het dorp in. Zag een aantal Yokai lopen (een een-oogige-Oni en een paar koehoofdmannetjes. Nadat ik die (en een paar ninja-mannetjes) had verslagen, vond ik de (grote) deur naar de bossfight. Dat was wel duidelijk, maar daar had ik nog geen zin in.

Ik had zojuist alle vijanden in het dorp afgemaakt, dus dit was de ideale gelegenheid om de boel te verkennen. 

En dat deed ik. En ik vond een shrine op een steenworp afstand van de boss-deur, dus dat was fijn. Naast de shrine stonden een viertal stenen wachters… en nadat ik de shrine gebruikt had kwamen ze – een voor een – tot leven. Ze hakten traag maar heel krachtig, maar ik kon op de been blijven en kreeg ze uitgeschakeld. 

Toen nog even geleveld en toen was het maar tijd voor de boss. Dit bleek een soort Japanse leeuw/draak te zijn die lightning schiet. Ik was dan ook binnen 3 seconden dood. M’n (weinige) Amrita dropte op een hoopje op de grond, bewaakt door m’n Guardian Spirit. 

Mmm… hier moest ik me even op kleden. Ik bladerde door m’n kleding en vond de perfecte outfit – vol met lightning bescherming. Maar ik miste iets, ik was niet sterk genoeg. Dus ik moest nog even levelen. 

Had alleen niet genoeg Amrita, dus was tijd om te gaan farmen. Ik versloeg meerdere Yokai, ik liep de vele bloody graves af en versloeg de geesten van m’n medespelers. Ik offerte zelfs een berg van m’n gevonden wapens (heb er toch niet zoveel aan) om nog wat Amrita te krijgen. Maar het schoot nog niet zo op, had pas 7.000-nog-iets en ik moest iets meer dan 13.000 hebben. 

Dus ik bad bij de shrine, liet daardoor alle vijanden weer terugkomen en begon opnieuw. Deed het wel steeds vlakbij de shrine, zodat mòcht ik dood gaan, kon ik zo weer m’n gevallen Amritas oppakken. Maar helaas, ik was een kleinigheidje vergeten en daar kwam ik achter toen ik iets te makkelijk een Yokai bevechtte en me liet doodslaan. 

Ik had namelijk m’n Guardian Spirit niet meer. Die was nog netjes in de ruimte van de bossfight achter gebleven. Ik had aangenomen dat als je de tweede keer door gaat, dat dan je nieuwe hoeveelheid Amrita blijft liggen op je nieuwe rustplaats. 

Maar dat was dus niet zo. Zonder Guardian Spirit geen Amrita om op te  pakken. Daar ging m’n hele spaargeld. De teller stond weer op 0. Aaaaaargh!

Uiteindelijk dus nog weer hetzelfde riedeltje gedaan, aantal keer dezelfde Yokai bevochten, aantal keren een vijandige medespeler verslagen (na soms tot wel 4-5 keer toe in elkaar gemept te zijn). Maar toen had ik dus genoeg om te levelen en nog  1-2 de boss te proberen. 

Heb (eerlijk gezegd) nog niet het idee dat m’n nieuwe kleding ergens helpt. Maar ja, we gaan weer rustig de boss observeren en dan zien we het vanzelf. 

{14:23 uur gespeeld en level 35}