Vanavond (na een heerlijk lang weekendje weg, naar een huisje in Limburg) weer even in Nioh gedoken. Speelde eerst nog een sidemissie, weer terug de grotten in. Ging wel leuk. Versloeg meerdere gevallen medespelers, de gevechten gingen mooi gelijk op. Versloeg een Skeleton Warrior (eigenlijk vrij eenvoudig) en liep rustig verder. Zag in de verte een soort monnik  zitten, maar kon hem met 1 schot verslaan. Geen idee wat z’n aanval precies is.

Daarna verder via de richel en toen de grot in. Daar versloeg ik een-twee mannetjes en ineens kwam er een Skeleton Warrior en een Yoki tegenlijk rondom de hoek. Dat was even flink aanpoten, maar ik hield stand. En toen die dood waren, stonden er ineens weer nieuwe mannetjes uit het niets om me heen; 2 vliegende vuurhoofden, 1 soort menselijke ninja-gast en een Skeleton Warrior. Nog flinker aanpoten en heb een aantal keer gedacht dat ik het loodje zou leggen. Maar ook dit gevecht won ik. En toen kon ik verder naar de deur… en toen kwam er wèèr een menselijke ninja-gast. Gelukkig niemand anders en hem versloeg ik dan ook vrij eenvoudig. 

En toen kon ik eenvoudig de missie beëindigen. Na nog wat hebben lopen rommelen bij de Blacksmith en met m’n gear, werd het tijd om naar de volgende regio te gaan. Met de boot. 

Een filmpje (met een super groot monster, welke ik ongetwijfeld nog zal treffen) en toen kon ik weer nieuwe missies kiezen. De eerste was een sidemissie waarbij ik in een soort van arena een berg Yokai moest verslaan. Overal lagen bloody graves welke me eraan herinnerden dan dit vrij pittig zou zijn. 

Op zich viel het best mee. Ik versloeg de Yokai vrij makkelijk, hield afstand en wist ze allemaal te verslaan. En toen kreeg ik weer een stapeltje loot. Altijd fijn. 

En daarna de volgende main-missie gaan doen. De zoutmijnen in. Weer grotten, zucht. Deze keer zijn ze ook nog eens gevuld met giftige dampen. Die kon je met een machientje dan wel weer tijdelijk wegzuigen. Maar het voelde allemaal beetje spooky. Voornamelijk doordat het duister en klam aanvoelde. Vochtige donkere grotten zijn niet mijn ding. Maar nu ik er m’n eerste ronde doorheen heb gemaakt en de layout ken, is het allemaal niet meer zo spanned. Ik opende nog even een shortcut en toen was het weer mooi geweest. 

{20:24 uur gespeeld en level 43}