Langzaam liep ik de grotten in. Voelde wel beetje griezelig, weet niet waardoor. Maar al snel kwam ik bandieten tegen, die versloeg ik en soms versloeg er eentje mij. Zo kwam ik steeds een stukje verder.

Ik vocht wat met wat overleden medespelers, kreeg wat gear en ik ging steeds dieper en dieper. Soms had ik even momenten van onbezonnenheid en vergat ik m’n Ki te managen. Of m’n health. En dan ging ik dood. 

Een keer kwam ik in een ruimte en wees m’n guidance-kat (jaja, ik heb sinds deze missie een kat-guide ofzo) me op een paar ogen in de muur, die staarden me aan. Dus ik maakte netjes een buiging en toen kwam de muur tot leven en dook plat op me. Een Yokai dus. Na een beetje de boel verder te hebben verkend, heb ik hem nog een keer aangevallen en hij was eigenlijk best eenvoudig te verslaan. 

Toen verder door de grotten, lager en lager. Ik kwam (weer) bij een richel. Versloeg hier ook wat vijanden en liep toen voorzichtig over de richel, met m’n rug tegen de wand. Ik kwam bij een heetwaterbron, kon daarin zitten en kreeg een tijdelijke health-buff. Dus toen weer stukje verder, twee vijanden verslagen en toen kwam ik weer bij een plek waar een medespeler dood was gegaan. 

Was in het laatste stuk al meerdere ‘graven’ tegengekomen. En er staat dan ook bij hoe ze aan hun eind gekomen zijn. De ene keer is het dat ze zijn gestorven door een Yokai, andere keer doordat ze gekilled zijn door een  bandiet en langs de richel lagen vaak graven met het bericht ‘fell to death’. 

En hier – aan het eind van de richel, net voorbij de heetwaterbron lag er weer een met als doodsoorzaak ‘fell to death’. Vroeg me echt af hoe iedereen toch constant van de richel kon flikkeren. En terwijl die gedachten door m’n hoofd schieten, loop ik een hoekje om… midden in een wolk opgeschrikte vleermuizen. Die me zo overrompelen dat ik achteruit struikel, me laat meevoeren door de wolk vleermuizen en zo van de richel stort. 

Zucht

Dus weer het hele stuk opnieuw doen, had wel net een shortcut geopend, dus dat was fijn. Toen voorzichtig door de wolk vleermuizen en om de hoek was weer een shrine. Heel fijn! 

Daarna nog een stukje verder. Een paar dwellers bevochten, dat zijn de simpele monsters die strompelen, je ineens bespringen en op je borst gaan zitten inhakken. En ook nog een Yokai bevochten en (na 3-4 pogingen) verslagen.
En toen was het weer bedtijd. Binnenkort weer verder. Heb ook nog een boss key gevonden en denk te weten op welke deur bij past. Ben benieuwd wat erachter zit. 

{07:56 uur gespeeld en level 23}