Ik ging verder de grotten in. Dieper en dieper. Ik liep via een richel naar een gangenstelsel en versloeg onderweg wat Yokai vijanden. Sommige simpeltjes en sommigen vrij pittig. 

Al merk ik wel dat ik de grotere Yokai vijanden ook begin te doorgronden. De vijanden die me in het vissersdorpje nog angst in boezemden, die versla ik nu gemakkelijker en soms meerderen achter elkaar. 

Uiteindelijk kwam ik onderaan de kloof terecht. Ik mepte elke Yokai neer en ging naargeestig op zoek naar een shrine. Die moest hier toch wel ergens zijn? Ik had best een stuk gelopen en allemaal vijanden verslagen. Maar vond er geen. En terwijl ik zocht, liep ik iets terug naar boven. Wellicht dat ik ergens een afslag had gemist. En toen stapte ik per ongeluk over het richeltje… en landde half op een plateautje wat halverwege uitstak. Erop lag wat loot. Maar ik gleed er alweer vanaf, voordat ik het kon pakken. Dus nog een keer terug naar boven en weer over het randje stappen. Maar ik mikte verkeerd en viel langs het plateautje en plat op m’n snufferd op de grond. Dood. Grmbl. Terwijl ik net alle vijanden had verslagen. 

De keer erop zag ik ineens halverwege een soort stenen brug en aan het eind een Yokai-wolk. En daarachter een shrine. Toen dus 3-4-5 keer geprobeerd de Yokai te verslaan en toen het eenmaal gelukt was, even gebeden bij de shrine. 

Daarna weer (!) alle monsters in de kloof verslagen, waaronder 2-3 Cycloop Oni monsters – eenogige monsters die je vastpakken en flinke klappen kunnen uitdelen. 

En na de laatste Oni (welke in een Yokai-wolk zat), toen via een grottengang naar een hele grote grot met allemaal zakken en spinnenwebben aan het plafond. Een boss arena, duidelijk. Met waarschijnlijk – gezien de spinnenwebben – een spinnenbaas. Bleurgh. 

Maar het bleek een vrouwelijke vampieren boss te zijn. Die super flinke klappen uitdeeld. Ik sta er elke keer helemaal verlamd van… tenminste, dat is een van d’r aanvallen. En dan krijg ik klappen en ben vrij snel dood. 

Dit wordt nog een pittige tante. 

{10:47 uur gespeeld en level 29}