Ik begon om de hoek bij de lightning-leeuw-boss en had me voorgenomen om die toch wel te proberen.

Eerst een paar keer warmdraaien tegen wat ‘bloody ghosts’ (de geesten van medespelers) en daarna aan de slag.

Heb meerdere tactieken geprobeerd. Bommen gegooid, maar die deden niet veel. Gecheckt of ik de lightning kon blocken, wat niet werkte (ik was binnen 3 seconden dood). Heb hem zelfs een tijdje niet aangevallen, alleen maar  hem heen draaien en observeren. Hij deed eigenlijk niet zo bijster veel. Hij schoot lightning, die ik moest dodgen, maar voor de rest viel het wel mee. Totdat ik in de buurt kwam, dan haalde hij super fanatiek uit met z’n klauwen en was ik in no-time dood.

Dus begon een beetje de moed te verliezen. Zou ik dan maar weer de hulp van een medespeler inroepen? Hielp de vorige keer ook heel goed. Maar toen had ik het gevoel dat ik minder kans had dan nu. Dus eerst nog maar paar keer proberen, nam ik me voor.

Toen ineens bedacht ik me dat z’n lightning kwam van boven, vanuit de lucht. Zouden die afdakjes helpen die door de tuin (waarin we speelden)? Volgende poging ging ik dus onder de ingang staan terwijl hij z’n lightning aanval deed. En ik werd totaal niet geraakt!

Dus dàt was de manier. Ik rende verder rond in de tuin en vond een soort van tuinhuisje waarbinnen ik kon schuilen tegen de lightning. Ik stond eronder als hij z’n aanval deed en sprong er dan even onder vandaan om hem 1-2-3 klappen te geven. En dan weer terug onder het afdakje.

En na een tijdje werd dat m’n tactiek. Hij kon niet bij mij komen onder het afdakje en wanneer hij z’n aanval naar de lucht keerde, werd z’n opgroeiende buik blootgesteld. En dan kon ik daarop inhakken.

Uiteindelijk was m’n eerste poging met onder een afdakje staan ook meteen de laatste. Ik versloeg hem, maar echt op het nippertje. In de laatste fase had ik al m’n elixers (healthpotions) gebruikt en had ik nog maar iets van 15% health. En hij had ook nog maar een klein stukje over. Moest mezelf hardop toespreken om niet te gretig te zijn en te blijven spelen zoals ik de hele tijd al had gedaan.

En toen was het gevecht voorbij. Klaar met de missie …toch? Nope, ik ging het huis binnen en daar wachtte een mevrouw die wat vertelde over… uhm iets met de beschermer zijn van dit dorpje ofzo. Toen een deur door en met een lift naar beneden.

Ik kwam  in een soort van ondergronds gangenstelsel terecht. Dat liepen wat pittige vijanden rond, vooral de Skeleton Warrior was pittig. Maar al snel had ik een truukje om langs hem te komen. Ik ging verder en verder, steeds dieper de gangen in.

Na een tijd kwam ik bij een soort van grote zaal, met daarin een leger van stenen wachters. Het lastige is dat sommige van die wachters tot leven kwamen (genaamd Sentry) en super krachtige aanval hebben. Het fijne is dat ze heel traag zijn en eigenlijk – mits je oplet – heel makkelijk te verslaan zijn.

Na een paar pogingen open ik de magische sloten van alle deuren en kan zo doorlopen tot bij een nieuwe shrine en een mevrouwtje. Ze heeft een lightning zwaard en verteld me dat ze me komt helpen. Gezamenlijk rennen we verder. We komen een aantal Sentries tegen en ook een Cycloop Oni. Na deze te hebben uitgeschakeld lopen we verder en komen bij de volgende boss.
Dit blijkt de main-villain te zijn, maar dan getransformeerd als Japanse samurai. Dit gevecht voelt eerlijker dan die tegen die lightning-leeuw. Menselijke tegenstanders zijn wat makkelijker te lezen ofzo. Of hebben geen weirde aanvallen (tenzij je een vampieren-mevrouw-boss bent ^^).

Deze boss was nog best pittig, maar voelde constant als mijn fout als ik dood ging. Of ik was te eager of… nee, eigenlijk altijd was ik te eager of verdedigde niet goed genoeg.

Maar toen ik eenmaal de rust had en geconcentreerd speelde, toen versloeg ik hem. Niet makkelijk, maar ik was in leven en hij niet meer. Dat was genoeg. En toen was de missie wel (ècht) ten einde.

Nog beetje lopen spelen met het soul-binden van m’n wapens… En denk dat ik nog maar ff moet gaan uitzoeken welke wapens ik moet houden. Heb nu een hele lijst van wapens welke ik kan verkopen, offeren of dismantlen. Maar geen idee wat het handigst is.

{17:15 uur gespeeld en level 37}