Afgelopen weekend kwam Mathijs weer langs voor een (verjaardags-)gamenight. We begonnen met wat Hitman te spelen, maar ik verslikte me in de controls, waardoor ik iemand vermoordde in plaats van een deur te openen. Beetje aparte case, maar het gebeurde. Dus toen besloten we om andere games te gaan doen. Beetje Tomb Raider, eventjes wat Rocket League gespeeld en de rest van de avond Battlefield 1 – om beurten. Was heel gezellig.

Maar door deze avond had ik wel weer de smaak te pakken met Hitman. Dus die besloot ik om gisteravond weer verder te spelen. Dit kwam voornamelijk doordat er een nieuwe Elusive Target was toegevoegd. Deze targets zijn maar voor een periode van 7 dagen in het level beschikbaar en je krijgt welgeteld 1 poging om hem/haar om te leggen.

Daar gaat dus heel wat planning aan vooraf. Want als je ergens iets verkeerd doet en je gaat dood – dan is het over/voorbij/schluss. Ik liep dan ook eerst een tijd door het Parijs-level (tot nu toe nog steeds de enige die ik heb) en ging een paar andere missies doen. Beetje warm-draaien. Maar toen was het toch echt tijd om de Elusive Target missie te starten. Met m’n hart in m’n keel laadde ik het level en ging op zoek naar m’n target.

Dit bleek een (arrogante) chef te zijn die over verschillende verdiepingen z’n ronde deed. Wat het complexer maakte was dat hij constant gevolgd werd door een legertje (3) social media managers. Dus ik moest een manier vinden om hem om te leggen en z’n hele gevolg niet erbij te betrekken. Of in ieder geval, een manier dat zij me niet konden betrappen / verradden.

Na een paar keer z’n rondes te hebben geobserveerd, besloot ik om wat eten van hem te vergiftigen. Had al een heel plan, dat hij dan naar het toilet zou gaan en ik hem daar zou omleggen. Ik wachtte dan ook in spanning af toen hij de keuken naderde, maar helaas, hij raakte het eten niet eens aan en vertrok weer. Dus toen moest ik iets anders verzinnen.

Het was me al wel opgevallen dat hij ook naar de keuken in de kelder ging en daar waren niet zoveel mensen. Dus ik besloot om daar m’n slag te slaan. Eerst een bewaker weglokken, die uitgeschakeld, daarna een chef (die wegliep) uitgeschakeld en toen de laatste overgebleven chef uitgeschakeld. Alle lichamen opgeborgen in allemaal kisten die (toevallig) in de buurt stonden. En toen kon ik een manier gaan verzinnen om m’n target uit te schakelen.

Ik besloot om de gaskraan open te draaien en hem d.m.v. een explosie om te brengen. Ik wachtte totdat de chef bijna binnen wandelde en draaide toen de kraan open. Het scheelde maar een fractie of ik was betrapt. Sterker nog, hij bleef even in de deuropening staan vol verbazing – als ik me niet duidelijk wat het triggerde. Was het het gebrek aan keukenpersoneel? Want bij z’n vorige ronde was de keuken nog vol met mensen. Of had hij mij nog net geknield bij de gaskraan zien zitten? Uiteindelijk maakte het niet uit, want hij liep naar de oven toe (inclusief z’n hele gevolg), ik schoot (vanuit een donkere nis) met m’n silenced pistool op het gas en hij kwam om in een grote explosie.

En toen restte mij alleen nog het rustig terugwandelen naar de uitgang. Niemand had me gespot, dus daar hoefde ik niet bang voor te zijn. Maar toch liep ik met kloppend hart de lange laan af, langs alle bewaking en het gebied af. Missie geslaagd. Wel paar minpuntjes omdat ook z’n hele gevolg was omgekomen in de explosie. Maar toch, het gevoel van trots omdat ik de Elusive Target had gekilled was toch overweldigender ^^