Vorige week had ik weer wat game-gekriebel. Ik browsede door de Playstation Store en kwam langs een aanbieding voor FarCry4. Aangezien ik die game nog steeds wel wilde spelen, besloot ik hem te kopen.

Twee avondjes had ik er plezier van en toen had ik toch wel beetje door dat het qua gameplay vrijwel gelijk was als z’n voorganger, FarCry4. Het speelt lekker, is leuk om rond te lopen, de verhaallijn is leuk om te volgen – maar aan het eind van de rit overheerst toch het gevoel van been there, done that. 

Zeker toen ik eind van de week besloot om Hitman een kans te geven. Had er al zoveel enthousiaste verhalen over gelezen, ik was benieuwd of het iets voor mij zou zijn.

En jawel, het spel speelt heerlijk en ben blij dat ik hem geprobeerd heb. 

Het is een mix van rondlopen, patronen herkennen, uitvinden wie wanneer waar is en dan zorgen dat je de juiste vermomming aan hebt, niet opvalt en dus mensen kan omleggen zonder dat iemand het opmerkt. 

Heel verslavend en gaaf om te doen. Had laatst een missie dat ik een aantal mensen van het keukenpersoneel moest omleggen (wat een eitje was, aangezien ze samen in de keuken liepen) en daarna een fotografe. 

Het keuken personeel ging prima, maar bij het omleggen van de fotografe werd ik opgemerkt en werd daarna al snel achterna gezeten door een groep bewakers en kort daarna was ik dood. 

Weer een half uur plannen en timen naar de knoppen. Maar wel weer wat geleerd. Dus bij de volgende poging slaagde ik wel.

Of dat ik de main-targets moest omleggen, er eentje van het balkon duwde terwijl ze naar een vuurwerkshow stond te kijken en ze viel toevallig bovenop de andere target. Twee vliegen in een klap en meteen een van de 100 challenges gehaald.

Ook zoiets briljants. Het level (Parijs) zit bomvol potentiële targets en potentiële moord-mogelijkheden. En je wordt geguide naar al die mogelijkheden dmv challenges. Je kan het stapsgewijs doorlopen of zelf uitvinden hoe je het moet doen. Het laatste is uiteraard het bevredigends, maar wel stukje lastiger.

Zo moest ik een target omleggen dmv een accident en daarna nòg een ander target, maar die laatste was heel even buiten en liep daarna direct naar een besloten meeting. 

En toen het me uiteindelijk gelukt was om ze beiden te vermoorden, kwam de extra opdracht om nu weer hetzelfde te doen, maar deze keer moest ik ook nog eens de lichamen opruimen…  binnen 90 seconden.

Al met al dus heel veel plezier met Hitman en dit is pas het eerste level. Denk dat ik zeker de rest ook ga kopen, nog meer levels en mogelijkheden.