Afgelopen woensdag kwam Mathijs langs om weer eens een gameavondje te doen. We speelden voornamelijk Hitman (om-en-om) en dan specifiek de <challenges>. Echt super grappig.

Dat zijn namelijk missies die steeds een stapje verder gaan. Je begint met een missie om iemand (gewoon een specifiek  iemand van het personeel ofzo)  moet omleggen en soms ook nog met een specifieke opdracht erbij. In een bepaalde vermomming of met een specifiek wapen. Wanneer dat gelukt is,  dan komt er nog een opdracht bij, nog een ander persoon of een bepaalde extra condotitie (maar 1 vermomming of niet opgenomen mogen worden op de security tapes). En daarna nog een. En nog een. Tot je totaal 5 opdrachten hebt om te combineren.

Met Mathijs kregen we eerst de missie om een security guard om te leggen, maar die liep dus z’n rondes samen met een collega. Nadat we met een muntje (^^) z’n collega hadden afgeleid, konden we onze target over de railing naar beneden gooien. Wat trouwens – even tussendoor – echt heel gaaf/vet/bruut geanimeerd is. Je pakt hem bij z’n benen en flikkert hem letterlijk naar beneden. En dat binnen een fractie van een seconde. Voelde echt heel powerful.

Maar ok, daarna kwam de opdracht om niet op de security tapes te staan. Waar we eerst een hele omslachtige oplossing voor hadden, maar uiteindelijk ook onze snelle weg in vonden. En toen nog iemand anders omleggen (die gelukkig net naar het toilet ging en we dus heel eenvoudig konden omleggen). En als laatste missies kwamen dat we niemand – behalve uiteraard onze targets – mochten verwonden, dus ook niemand knock out slaan. Niks. Die was nog even pittig. Te meer omdat je dat gewoon heel vaak doet, om een vermomming te bemachtigen.

Uiteindelijk alle missies geslaagd en bij elke stap gingen de vorige stappen vloeiender. Je voelde je steeds meer en meer een professionele hitman. Echt super gaaf.

Leukst is dat dit pas de eerste locatie is, Parijs. Er zijn nog heel veel van dit soort missies te doen. Er zijn inmiddels alweer 4-5 andere locaties bijgekomen. Genoeg te beleven dus.