Afgelopen zaterdag naar Firstlook Festival geweest. Een gamefestival (eerder een beurs, maar ok) waar ik de afgelopen jaren naartoe ga met een groepje vrienden. 

Deze keer liep het iets anders.  Lies werd ziek in de nacht voordat ik zou gaan. Dus in plaats van dat ik om 7u de deur uitsloop, om er om 8.45u te zijn, vertrok ik nu om 9.45u en liep er tegen 10.45u naar binnen. 

Hadden dit jaar (ook weer) VIP-kaartjes gekocht, waarmee je 2 uur eerder naar binnen kan, zodat je iets rustiger al wat games kan checken. En later (als het gepeupel er ook is) kan je soms de langere rijen skippen. Aangezien ik iets later was, heb ik de initiële 2 uur bonus niet mee kunnen pakken, maar daarna nog wel soms wat rijen kunnen skippen. 

“En wat heb ik dan allemaal gezien/gespeeld?”, hoor ik u vragen.

Nou,heb de Playstation VR gedaan. Was wel bijzonder, maar bevestigde wel m’n vermoeden dat het voor mij (voorlopig) alleen nog maar een leuke gimmick is en niet iets waar ik heel erg op zit te wachten. De emertion was heel gaaf, ik deed een ‘spel’ waarbij je in een auto zit tijdens een getaway. Was leuk gedaan dat je met beide handen je wapen moest herladen enzo, maar qua gameplay was het vrij suf/basic. Niet iets wat me wegblaaste eigenlijk. 

Daarnaast gespeeld:

Gears of War 4: gewoon weer hetzelfde als deel 1 tot 3, speelde leuk, maar heb ik genoeg gehad. 

Fifa17: ben nooit een groot voetbalfan geweest. Dus eigenlijk alleen ff gespeeld zodat een vriend samen kon spelen. Was leuk, maar voor mij exact hetzelfde als de afgelopen 3 footies. 

For Honor: heel even gespeeld, maar was ten eerste op PC en ten tweede werd ik zo in de campaign gedropped en snapte ik dus de ballen van alle moves en mogelijkheden. Ook voelde het nog beetje sluggish aan. Zal wel komen doordat het een oude build was ofzo. Twijfelde sowieso al over de houdbaarheid, dus denk dat ik tzt maar even de kat uit de boom kijk. 

Pine: een indie game, soort Dark-Souls-ish spel met vleugje Zelda en in een cartoony look. Speelde wel aardig, leuke gasten en zag er wel heel gaaf uit. Ben benieuwd hoe het eindproduct wordt. 

Zombie Night Terror: soort mix van Lemmings met zombies. Best grappig en hele gave art-style. Maar uiteindelijk misschien niet helemaal mijn ding. Vond de animaties enzo wel super gaaf. 

Antegods: 2 vs 2 spel waarbij je energie moest verzamelen en je Titans moest voeden. Was wel geinig, verloren ons potje, maar al-met-al denk ik niet dat ik hem later nog eens wil spelen. 

Tricky Towers: spel waarbij je tegen elkaar dmv Tetris-blokjes een toren moet bouwen. Maar het ding is dat de blokjes physics hebben, waardoor je toren dus vrij snel instabiel raakt en omvalt. Heel grappig als party-game. Heb hem tijdje geleden al eens op Playstation Plus gratis gekregen, maar de singleplayer is niet zo leuk als tegen elkaar spelen. 

Domiverse: op 1 scherm tegen elkaar battlen. Super lachen en verslavend. Allerlei verschillende karakters met hun eigen aanvallen en tactieken. Heel grappig en zeker eentje om in de gaten te houden. 

Deliver us the Moon: kende hem van naam. Even gespeeld, maar had geen idee wat ik moest  doen. Voor m’n gevoel kon ik alleen maar rondlopen in een maan-basis. Beetje meh-gevoel over. 

En uiteraard veel cosplay gezien en veel lol gehad. Het was super druk, maar tegelijk ook weer heel gezellig/gaaf.