Een jaar geleden speelde ik met een aantal collega’s ons eerste avond Dungeon en Dragons (DnD). Ik wilde het al jaren spelen, was heel benieuwd naar hoe het was en wat je precies deed. 

In het kort gezegd maak je een eigen karakter / alterego. Deze heeft een aantal bepaalde eigenschappen (backstory, skills, wapens etc) en dan ga je samen met een paar anderen het verhaal beginnen. Er is een (vast) iemand die is de Dungeon Master (DM). Hij (of zij) bepaalt was er allemaal gebeurd, wie wat tegenkomt en hij brengt – samen met de spelers – de hele tot leven wereld. 

Eind vorig jaar maakten we dus onze karakters (ik koos een Fighter, genaamd Rax), gaven ze skills en een backstory en zetten onze eerste stappen in de wereld van DnD. In januari speelden we nog een avond. En toen werd het stil. 

Het bleef stil tot eind september en toen pakten we de draad weer op. Eerst ik samen met maar 1 andere collega (en uiteraard de Dungeon Master) en gister speelden we voor het eerst met nog 2 andere (nieuwe) spelers. 

Is elke keer echt super grappig, veel lachen en samen monsters bevechten. En het grappigste is nog dat als je er later over verteld, het net is alsof je ├Ęcht samen een avontuur beleefd hebt.

Het plan is om het elke maand te gaan doen. Hoop dat we het kunnen volhouden, want het is echt heel gezellig.