Eind deze week komt de nieuwe Battlefield (BF1)  uit. Kijk er al lange tijd naar uit en speel de laatste tijd (naast Hitman) ook vaak ’s avonds wat BF4. 

Nu haken de marketing mensen van BF1 mooi in op het community gevoel van de spelers en geven soms zogenaamde community missions uit. 

Afgelopen week was dat 100 kills maken met de M1911 – een pistool. En als je dat lukte, kreeg je een speciale badge en skin voor de M1911 on Battlefield 1.

Dat leek me wel wat. Alleen vond ik 100 kills wel veel klinken. Maar gelukkig zijn er Pistol Only servers en ook nog eens Hardcore. Dus daar doen je guns nog meer damage. En aangezien ik vrij accuraat ben met m’n pistol (kwam ik achter) viel het al met al best mee. 

Alleen moest ik eerst zelfs nog even de M1911 unlocken. Dus vrijdagavond een uurtje gespeeld en toen zondagavond nog even wat langer. Grappig was dat 95% van  de spelers met een M1911 rondliep. Was ook wel een van de krachtigste pistolen, maar had ook wel het gevoel dat velen het deden voor de missie. 

En aangezien velen de M1911 gebruikten kon ik – toen ik hem zelf nog niet had – al 17 kills ermee maken, alleen maar door het wapen op te pakken van een gevallen vriend of vijand. 

Uiteindelijk had ik hem ook unlocked en toen ging het nog een stukje sneller. Ik maakte sneller kills (door de hogere damage) en kreeg ook steeds meer de Pistol Only gameplay  door. Soms maakte ik hele killstreaks met 5-6 kills achter elkaar. 
Om 0:30 besloot ik dat het tijd was om naar bed te gaan en de statistieken toonden me 115 kills. Dus heb de trofee binnen. 

En eindelijk kon ik m’n bed opzoeken ^^