Vanavond speelde ik (na eerst allerlei andere games opgestart te hebben en na 5 minuten weer de volgende op te starten) weer wat Dark Souls 3.

Heerlijk, speelt gewoon fantastisch en heb nog steeds niet alles ontdekt.

Was de vorige keer geeindigd bij een steeds-respawnende ridder. Dus die versloeg ik nu, maar pas nadat ik er eerst langs was gerend om de heks –  die hem deed respawnen – te killen.

Na de ridder beetje de boel verkend, een shortcut unlocked en toen verder door een gang.

Langzaam versloeg ik daar een aantal draakmannetjes. Op een gegeven moment lag er de waarschuwing ‘Pas op voor een duo!’. En in de kamer erna stuitte ik op twee draakmannetjes tegelijk, wat dus het duo was – nam ik aan (hint!). Maar ik had het mis. Want na de twee drakenmannetjes dook er ineens een grote draken-meneer-met-bijl op met nog een drakenmannetje in zijn kielzog. Dit duo hakte me finaal in de pan en ik mocht hetzelfde stuk weer opnieuw doen. Weer de ridder verslaan, weer langs de drakenmannetjes en uiteindelijk iets voorzichtiger de grote draken-meneer benaderd.

Nu was hij maar alleen, dus geen idee waar het andere drakenmannetje de vorige keer vandaan kwam. Na een heftig en lastig gevecht, versloeg ik de grote draken-meneer (sjeeez, hij is echt super snel ondanks z’n gigantische bijl) en kon ik verder.

Verder, daar kwam ik bij wat kistjes en mooie spullen. En toen landde er een grote vuurspuwende draak achter me. Snel vluchtte ik naar binnen en besloot om m’n grote stapel Souls even in te wisselen voor een nieuw leveltje. Betekende wel dat ik later weer opnieuw de lange gang met al het drakengebroed moet doorlopen.

En voor de statistieken nog even: level 99 en 54:27 uur gespeeld