Vanavond weer een keer – sinds een paar weken – Dark Souls 3 gespeeld. Begon het toch wel te missen. En ik ‘moest’ nog een gebied verkennen, de Archdragon Peak.

Hier was ik de vorige keer tot een bonfire gekomen en toen weer wat andere dingen gaan verkennen (mensen helpen met bosses enzo).

Vol verwachting liep ik naar de grote poort voor mij. Er stond een mini-draakje (soort man-draak met super lange nekken, die ook soms nog eens vuur spuwt). Die was zo verslagen. Maar daarachter stond z’n grotere broer, wederom een man-draak-persoon, maar nu met een gigantische bijl in z’n handen. Het koste me even wat rondspringen (waarbij ik 2 keer van de muur afviel), totdat hij voor de tweede keer achter me aankwam, uithaalde met z’n bijl en toen in de afgrond stortte ^^

Dus toen kon ik verder, door een groot hek wat leidde naar een grote draak, genaamd Ancient Wyvern. Dit bleek een boss te zijn, een boss die vuur spuwde. Heel erg veel vuur. M’n zwaard deed ook bijzonder weinig schade, ik hakte wat op z’n poten en deed steeds maar 18 puntjes schade (lees: heel weinig dus). En ik ging dus al vrij snel dood.

De tweede poging besloot ik om onder z’n poten door te duiken en ik ging linksaf. Daar kwam ik nog wat mannetjes (man-draak-mannetjes) tegen. Wat ik op zich vrij apart vond, aangezien er tijdens een boss-fight nooit mannetjes rondlopen. Maar hier kon je dus blijkbaar nog een stuk level rondom de boss verkennen. Maar ik ging dood door de mannetjes (en doordat de draak nog vuur bleef spuwen).

Dus nog een poging, weer onder z’n poten door en nu rechtsaf. Daar lagen meerdere items (jeeej!), maar eindigde het ook al snel bij de rand van een afgrond. Er lag een melding op de grond die zei: “pas op, het is een valstrik!”. Ik besloot om direct goed om me heen te kijken, maar zag nergens vijanden. Dus draaide me om, met als doel terug te lopen naar de andere kant van de draak.
Maar juist op dat moment besloot de draak om weer vuur te spuwen, wat mij achterover deed vallen … met als gevolg dat ik achteruit de afgrond in stumpelde. Toen wel even zitten grinniken, slimme draak ^^

En nog een poging. Nu weer linksaf, even schuilen om een hoekje – zodat de draak met z’n vuur de man-draak-mannetjes kon verslaan – en toen door, een trap op, wat mannetjes verslaan en toen kwam ik via allerlei trappen bovenop de muur. Daar kwam ik eerst weer een grote draak-man met bijl tegen, versloeg daarna – via een heel tergend langdurend pijl-en-boog-gevecht – een mannetje die vuur naar mij aan het blazen was. En toen nog een grote draak-man met een bijl aan een ketting. En dat alles deed ik omdat ik verwachtte dat als ik bovenaan de muur stond, dat ik dan makkelijker de draak kon cheesen -dat wil zeggen, vanuit een heel klein hoekje waar de draak mij niet kon raken, pijlen schieten en zo langzaam (super super superrrr langzaam) de draak/boss kon verslaan. Maar zover kwam het niet eens…

Het ging eigenlijk allemaal wel voorspoedig en ik verwachtte eigenlijk elk moment ergens door dood te gaan. Zeker door de grote draak met z’n vuur. Maar hij zat eigenlijk netjes beneden te grommen en soms wat vuur te blazen, maar deed eigenlijk bijzonder weinig. Dus ik kon redelijk eenvoudig verder. Ik versloeg nog een mannetje onderaan een ladder en besloot die maar op te klimmen. De ladder deed me op een grote hoge (soort) bouwsteiger klimmen die langs een hoge muur stond.

De bouwsteiger lag heel toevallig recht boven de draak (hint hint) en erop lagen een aantal berichtjes (van medespelers) – al die berichtjes zeiden: “spring op z’n kop”, “doe een plunging attack“. Dus dat deed ik. Ik nam een aanloop en sprong naar beneden met m’n zwaard getrokken. In de halve seconde dat ik in de lucht boven de draak hing, hoopte ik in eerste instantie dat ik hem wel zou raken… anders liep ik het risico dat ik alsnog dood ging door de draak en kon ik alle vijanden weer opnieuw verslaan ^^
En toen ik eindelijk (een fractie later) zag dat ik goed boven z’n kop zat, verwachtte ik eigenlijk dat ik ‘iets’ meer damage zou doen, dan een pissige draak zou moeten ontwijken en dan weer het rondje zou moeten lopen en weer op z’n kop moest springen. Zoals dat eigenlijk bij alle bosses gaat.

Maar dat verliep net ietsje anders. Ik landde namelijk op z’n kop en deed 100% damage. Dat wil zeggen, de draak stortte meteen naar de grond en was direct dood. Heel bizar en heel tegen de Dark-Souls-traditie met boss-fights in. Maar ok. Boss gehaald.

Toen werd ik direct naar een ander gebied getransporteerd (Dragon-Kin Mausoleum). Daar stond een bonfire op me te wachten. En al snel kwam er een invader – aangezien ik net een boss had verslagen en nog volledig Embered was. Werd door die vijand vrij snel verslagen, besloot nog 1-2 keer tegen een respawnende ridder te vechten, 2 keer te levelen en toen was het weer mooi voor vandaag.

(level 98 en 53:56 uur gespeeld)