Na vanavond eerst Lies dr 5km te hebben zien lopen, weer verder met Dark Souls3.

We waren geeindigd onderaan een ladder. Bovenaan de ladder kwam ik in een kamer met een lastige ridder èn een monnik die hem heal krachten gaf. Dus de truuk was om die monnik eerst neer te meppen – kwam ik na een paar pogingen achter.

De andere gang (naar links vanaf het laddertje) kwam uit bij een zeer (zeer!) pittige ridder. Met een groot schild en een mace. Versloeg hem wel, maar het kostte me zowat al m’n health potions. Daarna met een liftje naar beneden en daar liep verderop een groot blub-draak-mannetje en nog een zelfde soort ridder als die ik net verslagen had. Dus maar omgedraaid en teruggegaan. Hier gaan we de volgende keer wel weer kijken ^^

Toen verder via de kamer met de healing ridder. In de aangrenzende gang zat weer een healing monnik en zelfs twee ridders. Daarna kwam een bonfire.

Na de bonfire liep ik verder een trap op, kwam wat super simpele mannetjes tegen (mannetjes van het begin) en toen kwam ik bij een brug. Boven de brug zaten aan weerszijden een draak. En die spuwde vuur. Dus tja, daar kwam ik niet zomaar voorbij.

Heb het wel geprobeerd om erlangs te rennen, maar bezweek halverwege de brug aan m’n brandwonden.

Dus toen restte me niks anders meer dan met pijl en boog de draken van afstand te verslaan. Uiteindelijk misschien wel een half uur (!) mee bezig geweest. Mede omdat ik bij m’n eerste poging te weinig pijlen had en dus moest ik switchen naar een de zwakkere crossbow. Daarmee redde ik het uiteindelijk niet.

Dus ik moest pijlen kopen. En daar had ik dan weer souls voor nodig. Ik probeerde het in wat oudere levels, maar dat leverde niet zoveel op. Dus toen maar weer de 3 ridders, met de healing mannetjes. Die ridders verslaan leverde wel weer een stapel souls op en daarmee kon ik een berg pijlen kopen.

Dus toen een stuk of 30-40 pijlen naar de draak verschoten. En toen zakte hij leveloos in elkaar. Beter nog, z’n compagnon aan de overkant zakte ook in elkaar.

Aan de andere kant van de brug nog even de boel verkend en toen werd ik neergehakt door een vorst-ridder.

(44:40 uur gespeeld en level 80)