Heb m’n eerste playthrough van Dark Souls 3 klaar. Tenminste, heb de eindbaas verslagen en kan nu – theoretisch – verder met New Game +

Begon vanavond weer onderaan de Grand Archives. Had inmiddels wel aantal shortcuts unlocked, dus kon via een lift snel naar boven. Daar beetje de boel verkend en uiteindelijk maar langs de enemies gerend. Het ging uiteindelijk om dat ik de 3 menselijke enemies versloeg. En na een paar pogingen lukte het me. Ik versloeg er eentje en ging toen dood.

Had een klein vermoeden dat er daarna nog maar 2 menselijke tegenstanders zouden zijn en jawel, ik had gelijk… er stonden er nog maar twee. En toen lukte het me om ze – gelukkig – op het nippertje te verslaan. Daarna kwam – zoals ik al vermoedde – een lift en kon ik dus snel weer hierheen terug vanaf een bonfire.

Ik kwam onderaan een hoge hoge trap en verwachtte beetje daar de eind-eind baas te ontmoeten. Maar eerst nog even een torentje verkend. Kwam geen vijanden tegen en vond een nieuwe ring. Maar bij m’n terugweg kwamen er ineens 3 grote ridder-engel-vijanden letterlijk uit de lucht vallen. Die heb ik na een paar pogingen maar niet geprobeerd meer te verslaan, ik wilde door naar de boss.

Op de lange trap kwam ik een paar simpele mannetjes tegen en ineens ook 3-4 ridders met rode ogen en grote zwaarden/speren. Tja, dat was wel beetje veel van het goede. Besloot om maar gewoon keihard door te rennen en de deur bovenaan de trap te openen. Gelukkig staakten de ridders de achtervolging halverwege de trap, dus toen kon ik nog even de boel verkennen. Aan het eind van een lange gang zag ik allemaal meldingen van spelers dat er een boss aankwam (zoals ik ook al had vermoedt). En had sterk het vermoeden dat er nog ergens een bonfire of shortcut moest zijn. Kon me niet voorstellen dat je elke keer langs die hele sterke vijanden moest rennen.

En inderdaad, naast de grote deuren zat een lift. En met die lift kwam ik weer bij een eerdere bonfire. Toen kon ik aan de slag met de eindbaas. Dit bleek Lorian, Elder Prince te zijn. En eigenlijk versloeg ik hem super simpel. Voordat ik het door had, was vrijwel al z’n health weg en was ik klaar. Althans, dat dacht ik … en toen werd hij weer tot level gewekt door z’n jongere versie, Lothric, Younger Prince. En toen werd ik na 2-3 hauwen tegen de grond geslagen en was ik dood.

Dus – uiteraard – weer de hulp ingeroepen van 2 medespelers. Die hielpen me heel goed en samen versloegen we de 2 prinsen eigenlijk heel gemakkelijk. Ik moest vooral opletten dat ik niet teveel damage kreeg – maar voor de rest was het niet heel lastig.

Toen terug naar de Firelink Shrine en kon ik de laatste Lord of Cinder troon vullen. En toen vroeg de Firekeeper me te knielen bij de bonfire. Dus ik verwachtte dat dit het einde zou zijn en ben nog maar even snel gaan Googlen naar of ik nog iets speciaals moest gaan doen. En tegelijkertijd had ik ook niet zo’n zin om nu meteen weer alle voortgang teniet te doen. Als je namelijk een New Game + begint, start je helemaal opnieuw… je mag wel al je wapens, items en alles houden, je blijft het level wat je al bent etc… maar alle voortgang qua levels en shortcuts worden weer opnieuw gestart. En ik las dus dat je nog ergens een nieuw gebied kon vinden. Dus daar wil ik ook (ooit) nog wel een keertje een kijkje nemen.

Maar ik dacht: eerst nog even het eindfilmpje kijken. En dat bleek dus eigenlijk meer te zijn dan dat. Dat bleek namelijk het eindgevecht te zijn, tegen de eigenlijke eindboss – Soul of Cinder. Ik bevocht hem een keer, kwam best ver… en toen kwam deel 2… hij kreeg al z’n health weer terug en begon nog heftiger om zich heen te meppen. Toen had ik er geen zin meer in en toen ik dood ging, riep ik gelijk de hulp in van 2 medespelers en samen versloegen we hem.

Tja, boss-fights zijn echt niet mijn lievelingsding in de Souls-games. Sommige boss-fights heb ik op eigen houtje gedaan… maar de meeste had ik het geduld niet voor. Ik wilde gewoon verder de boel verkennen en ‘simpelere’ vijanden verslaan.

Maar ja. Nu dus wel echt-echt de eindbaas verslagen. Kan nu direct opnieuw beginnen of nog beetje de boel verkennen en mezelf nog iets sterker maken, voordat ik opnieuw begin. Weet het nog niet. Denk dat ik eerst eens iets anders ga spelen. Wellicht dat ik Doom of Overwatch koop… of The Witcher 3 verder ga spelen.

We gaan het zien. Maar heb mezelf wel ontzettend vermaakt de afgelopen bijna 52 uur / 2 maanden. Dark Souls 3 heeft me enorm gegrepen – wat wel te merken was hier, denk ik ^^

(level 94 en 51:46 uur gespeeld)