Denk er al een lange tijd aan, maar komt maar niet van de grond. Vorig jaar al paar keer ‘begonnen’ en steeds weer afgehaakt. Waar heb ik het over? Het maken van een eigen game.

Vooral het in een later tweaken van de gameplay lijkt me super leuk om te doen. Nieuwe dingen verzinnen en implementeren, testen.

Vorig jaar tijdens Firstlook realiseerde ik me het ineens. Ik raakte zo enthousiast door alle indiegames (in de Indie Alley). Sindsdien ben ik helemaal verknocht aan het lezen over game development.

Loop constant te switchen tussen Unity en Game Maker Studio. De eerste is veel krachtiger, maar daardoor ook complexer. Maar denk dat ik daar wel voor wil gaan, aangezien ik het visueel ook wel ergens aantrekkelijk wil maken.

GMS is veel meer gericht op pixelgrafix. Wat er super vet uitziet als je het goed kan. En anders ziet het er niet uit.

Unity daarentegen heeft een hogere instapdrempel, maar kan daardoor ook in 3D dingen maken.

Laatste weken beetje aan het rommelen geslagen. Tutorials aan het volgen en beetje meer in de taal (C#) aan het duiken.

Is allemaal best leuk, maar denk dat ik snel eens iets echts moet gaan maken. Dat zal me nog veel meer leren. Lastige is alleen dat ik nog geen solid idee heb.

Tuurlijk, ik wil graag iets maken wat ik zelf zou willen spelen. Maar wat? Zit te denken aan een soort van 3rd-person hack-slash. Of een twinstick space shooter. Of gewoon super simpel beginnen en een soort Astroids kloon maken.
Dat laatste is waarschijnlijk het verstandigst om te doen. Niet te ambitieus beginnen en dan zien waar het schip strand.