Soms word ik weer met m’n neus op de feiten gedrukt. Vaak zijn dat feiten die me zeggen dat ik meer moet bewegen/sporten. Of eigenlijk, dat ik uberhaupt iets moet sporten. Soms is het m’n nek die ineens vast zit (soms midden in de nacht), soms m’n elleboog die ineens zeer doet en nu zijn het m’n polsen. Als ik moet opstaan (lees: mezelf dus moet ophoog duwen) doet het pijn in m’n polsen. Heel suf.

Een jaar geleden had ik hier ook al last van. Was net na de drukke maand met het verbouwen van onze nieuwe woning en de verhuizing. Dus een maand lang, vrijwel elke dag lopen klussen en druk bezig geweest. Kreeg toen ook last van m’n pols (vooral als ik Renske optilde) en toen dus naar een fysio geweest, die me wat oefeningen gaf … maar eigenlijk zei dat ik moest gaan sporten en minder moest gamen.

Dat dus tijdje gedaan. Wat minder gamen, iets meer rustig op de bank zitten en filmpje kijken… en 2 keer per week ’s ochtends zwemmen. En al snel ging het weer stuk beter. Maar toen kwam de vakantie, ging het zwembad een paar weken dicht en toen raakte ik weer uit het ritme en ben daarna ook nooit meer wezen zwemmen.

Laatste maanden ook wel weer fanatiek gegamed. Vele avonden bestonden of uit het gamen en wanneer ik dat niet deed, dan was ik op m’n laptop aan het pielen.

En merk dus nu dat het weer beetje teveel is geweest… dus mag weer rustiger aan gaan doen. En ben weer aan het overwegen om te gaan sporten 😀
Haalde niet heel veel plezier uit het zwemmen, behalve dat het goed voor me was. Dus ga nu maar eens kijken bij Aikido. Dat wil ik al jaren geleden eens checken, maar eigenlijk nooit opgepakt. Dus nu wel goede gelegenheid om dat eens te gaan bekijken.