Vanavond (na een heel gezellige bbq met collega’s van Lies) nog even een klein uurtje Dark Souls 3 gespeeld.

Merk dat ik steeds meer uitkijk naar dat ik hem uitgespeeld heb. Wil weer verder met andere games. Doom schijnt geweldig te zijn en ook Overwatch is een game die alle lof krijgt. Heb daarnaast ook nog The Witcher 3 liggen die ik verder moet spelen. Maar wil eerst Dark Souls 3 uitspelen. Anders blijft die liggen.

En het speelt toch nog steeds heerlijk. De exploratie en ontdekkingen doen is geweldig, nieuwe shortcuts unlocken is leuk en het vechten zit gewoon heel lekker in elkaar.

Vanavond stond de boss-fight tegen Dragonslayer Armor als eerste op het programma. De vorige keer een keer geprobeerd, maar nu meteen maar wat hulp ingeroepen. ‘Per ongeluk’ kwamen er twee mensen me te hulp. Ik summonde er eentje, maar had het idee dat die niet kwam, dus summonde ik nog een ander. En ineens stonden er twee andere spelers aan mijn zijde bij de boss.

We versloegen hem eigenlijk wel gemakkelijk met z’n drieën. En daarna kon ik verder naar The Grand Archives. Door allerlei zalen met een labyrinth van boekenkasten, er liepen kleine diefjes rond, uit sommige boeken kwamen grijpgrage handen en er liepen verschillende enemies met hun hoofd gedoopt in kaarswas.

Kon ook zelf m’n hoofd dopen in kaarswas, alleen geen idee wat het voordeel daarvan is ^^

Ging een paar keer dood, maar kwam ook vrij makkelijk verder. Had inmiddels ook m’n zwaard al tot z’n max-level geleveld, misschien dat dat ook wel hielp?

Uiteindelijk liep ik steeds verder de trappen op en ging buiten weer verder. Daar kwamen grote vliegende stenen gargoyles en die zijn behoorlijk pittig.

Besloot uiteindelijk maar  de laatste pogingen om erlangs te rennen. En via een ridder kwam ik bij een plein met een standbeeld en een lange trap erachter. Op die trap stonden 3 menselijke ridders. Beetje alsof er 3 medespelers tegenover me stonden.

Een met een bijl, een met pijl-en-boog en een met magie. Het lastige is dat ze ongeveer gezamenlijk op me af komen rennen. Èn ze healen zichzelf ook als je beetje op ze ingehakt hebt.

Moet dus nog even m’n tactiek voor deze vijanden bepalen. Heb wel het idee dat er bovenaan de trap een lift of een bonfire zit.

We zullen zien.

(49:40 uur gespeeld en level 89)