Vanavond speelde ik weer Dark Souls 3. Begin m’n game-sessies steeds meer met een beetje mixed feelings.

Wil het heel graag weer spelen, maar kijk ook uit naar weer een nieuw/ander spel. Maar ik weet dat als ik nu een ander spel ga doen en daar infested in raak, dat ik dan Dark Souls 3 voorlopig laat liggen. En dat vind ik zonde van m’n geinvesteerde tijd. En tegelijkertijd, zodra ik Dark Souls 3 heb opgestart en aan het spelen ben, verdwijnt dat verlangen voor andere games. Het is en blijft gewoon een super gaaf spel.

Ik begon weer bij de Dragons Barracks, versloeg in een paar pogingen (jaja, lukte me niet in een keer nee) de Frost knight die daar rondhing en opende als beloning een stapel met kistjes (gelukkig geen Mimics). Daarna via een trap naar boven en daar een hendel overgehaald wat een groot hekwerk opende. Daar zag ik een grote ridder staan met een nog groter zwaard – en verderop kon ik al een glimp opvangen van een fogwall (een boss-fight dus).

Daar had ik nog geen zin in, dus besloot om eerst nog even de diepte in te duiken. Dus ik ging weer terug naar de Lothric Castle en begon aan m’n queste om de ridders in de Consumed King’s Garden te verslaan. Kostte me meerdere pogingen, maar elke keer kwam ik weer net ietsje verder. Verloor een keer een groot aantal souls – vooral te danken aan m’n eigen arrogantie en onbehouwenheid – ik dacht nog wel even die laatste vijand te kunnen verslaan. En toen was m’n levensbalk leeg. Dus ik dood. En m’n souls lagen daar op de grond. En toen rushde ik weer terug en werd door de eerste (grote) ridder finaal de grond in gemept. Auch.

Maar uiteindelijk unlockte ik een shortcut en kon beginnen aan m’n missie om de boss – Oceiros, the Consumed King – te verslaan. Eerst moest ik langs twee grote ridders, die ik versloeg en toen hem probeerde. Kwam tot hij nog maar 40% van z’n health over had… en ging toen dood. En besloot om hulp in te roepen. Beetje zwak misschien, maar vind boss-fights totaal geen lol aan. Dus er kwam iemand me helpen (MrDefender99) en samen versloegen we de boss toch eigenlijk redelijk gemakkelijk. Mede doordat de boss zich in alle hoeken-en-gaten vastliep en dus met z’n kont naar ons toe in een muur bleef lopen/haken.

Daarna kon ik verder de boel verkennen. Het werd duisterder en duisterder en had het gevoel dat ik weer nieuwe kerkers indood. Maar kwam uiteindelijk een kistje – met eromheen een stuk of 3-4-5 messages van spelers die hintten naar een geheime doorgang achter het kistje. En jawel, erachter kon je door de muur heenlopen en kwam je bij een nieuwe bonfire en een nieuw gebied – de Untended Graves.

Dit gebied heeft vrijwel dezelfde layout als het startgebied, alleen lopen er ietswat sterkere tegenstanders rond… en de lucht is helemaal pikzwart. En om een of andere reden geeft het dat een ontzettend spooky sfeer. Ik liep er dan dus ook heel voorzichtig en schrok me helemaal kapot toen er 4 (simpele) honden me besprongen. Heb even hardop tegen de tv zitten vloeken ^^

Uiteindelijk kwam je bij ‘dezelfde’ boss als de tutorial boss, alleen is hij nu een stuk pittiger. Champion Gundyr is z’n naam en hij doet behoorlijk harde klappen uitdelen. Ben tot ongeveer de helft gekomen… toen haalde hij 1 keer uit en was ik dood.

Deze wil ik nog wel paar keer alleen proberen, want heb het idee dat ik deze wel kan hebben. Misschien ook wel door z’n menselijkere vorm, ten op zichte van alle andere bosses die grote monsters waren.

Heb ook het idee dat dit gebied optioneel is – zeker door de geheime toegang die benodigd was om hier te geraken. Heb heel sterk het vermoeden dat bovenin het kasteel in Lothric de echte-echte eindbaas zit. Maar wil dit toch nog even verder verkennen ^^

(47:15 uur gespeeld en level 83)