Vanavond weer eventjes Dark Souls 3 gespeeld. Was alweer een week (?) geleden inmiddels.

De laatste keer was ik geeindigd ergens onderin de dungeons (Profaned Capital om precies te zijn). Had wel de toegang tot de boss gevonden, maar hem nog niet zelf gezien.

Dus vanavond was het zover. Ik rende langs alle vijanden, zoals je eigenlijk altijd doet wanneer je een gebied verkend hebt en naar een bossfight gaat. Dan ren je gewoon mindless langs alle vijanden, totdat je bij de fogwall bent en dan kan je de boss bevechten. Gaat iets sneller dan wanneer je eerst nog alle vijanden OOK nog eens moet gaan bevechten, met de kans dat je daar ook nog bij dood gaat en weer opnieuw moet beginnen.

Ok, dit langsrennen heb ik pas ergens halverwege de tweede helft van Bloodborne geleerd, maar ok – dat terzijde ^^

Dus vanavond stond ik oog-in-oog met Yhorm the Giant. En hoe langer ik met hem in gevecht was, hoe meer ik dacht dat dit echt de eindbaas zou zijn. Later (toen ik hem eindelijk had verslagen [spoiler!]), toen bleek dat je dus aantal Lords of Cinders moet verslaan en dan uiteindelijk pas de echte-echte eindbaas zult krijgen. Tenminste, dat verwacht ik en heb ik niet zo lang geleden pas ontdekt.

Merkte dat ik in de Firelink Shrine op de tronen die overal opgesteld stonden, daarop kon ik de restanten van een aantal vijanden neerleggen. En toen viel het kwartje nog meer, dat sommige bosses zijn super (veel) pittiger dan andere. En die pittigere zijn dan ook een Lord of Cinders, terwijl die andere Heir of Fire heten.

Maar ok, Yhorm dus. De eerste keer leek hij mij heel erg groot, maar beetje traag. Maar merkte dat al m’n gehak en gezwaai met m’n zwaard eigenlijk niet bijster veel uitrichtte. Zelfs Lies merkte het op, dat ik echt maar 60-70 puntjes damage deed… en z’n healthbar was leek ergens in de 20.000 / 30.000 punten te behelsen. Dus tja, dat haalde niet zoveel uit eigenlijk.

Bij m’n tweede poging (m’n eerste werd ik soort van geplet onder de reus, 2-3 keer en toen was ik heel snel dood) zag ik aan het eind een item liggen. Nu moet je weten dat tijdens een boss-fight eigenlijk nooit items liggen, dus dit was best opvallend. Ik rende er dus snel heen, pakte het item en het bleek een nieuw soort zwaard. Hij deed alleen wel iets minder damage dan m’n geupgrade zwaard en ik besloot om hem dus niet te gebruiken.

Kreeg tijdens m’n derde poging hulp van 2 andere spelers… alleen we gingen allemaal vrij snel dood en toen stond de healthbar van meneer de Giant nog steeds ergens op 3% eraf gesnoept.

Maar bij m’n vierde (en tevens victorieuze) poging, kreeg ik wederom hulp van twee andere spelers. Maar blijkbaar wist eentje wel wat hij moest doen. Hij liep mij hakken en hij gebruikte dat nieuwe zwaard, deed een bepaald truukje en bracht bij elke storm-golf iets van 5000+ damage… dus ja. Dat hielp enorm. Ik bleef maar beetje hakken (en deed 30,40,50 damage). En uiteindelijk was hij dood. Dank dus, meneer wiens naam ik even niet meer weet.

Daarna kwam er meteen een cutscene en ik was nog steeds in de overtuiging dat dit het eind van het spel was… dus vond dat ook best logisch. Maar ik werd naar de kathedraal bovenaan High Wall of Lothric getransporteerd. Daar kwam een kleine cutscene en daarna zette ik 3 stappen naar voren en kwam de volgende boss direct. Dit was de befaamde Dancer of the Boreal Valley. Maar ja, daar stond ik dan, met 38.000+ souls in m’n bezit… en er kwam een boss op me afrennen…. nou ja, eigenlijk meer schrijden/dansen. Dus ik greep snel m’n homeward bone en vluchtte naar de Firelink Shrine. Daar kon ik m’n souls gebruiken om beetje te levelen en ben toen teruggegaan naar de High Wall of Lothric.

En aangezien ik na m’n vorige boss niet dood was gegaan, was ik nog steeds onder de invloed van de ember. Dat heb je nodig om mensen om hulp te kunnen vragen. Dus toen ik over een summon sign liep, die direct maar gebruikt. En toen ging ik dus m’n eerste poging direct samen tegemoet.

De Dancer was best pittig, maar ook wel heel apart. Mooie atmosferische, bijpassende muziek en de Dancer bewoog echt heel erg gratieus. Alleen d’r uithalen waren echt gigantisch krachtig, dus daar moest ik voor oppassen. Uiteindelijk lukte het ons om d’r te verslaan. Door een combinatie van ver uit d’r buurt blijven en dan – wanneer ze gefocused was op de ander – d’r van achter benaderen en paar keer uithalen. Gelukkig deden m’n slagen nu wel gewoon damage, in tegenstelling tot bij Yhorm ^^

En toen zij was verslagen, kwam er een ladder uit het plafond, naar een nieuw gebied. En toen had ik eventjes genoeg gehad.

Ga nu nog eventjes Her Story proberen, vandaag in de Humble Bundle gekocht. En dan redelijk vroeg naar bed.

(42:30 uur gespeeld, level 77)