Ik liep vanavond verder de vurige kerkers in. Langzaam leerde ik een beetje de layout kennen en begon te zien waar ik naartoe kon gaan.

Na een paar keer dezelfde vijanden te hebben geconfronteerd met m’n zwaard en doortastendheid, viel ik – meer door een zwakke poging tot springen – in een gat en landde midden tussen vijanden. Toen ik daarna verder ging, stuitte ik toevallig op een nieuwe bonfire en kon toen vanaf daar verder gaan verkennen. Altijd fijn, die bonfires.

Uiteindelijk verkende ik steeds meer de kerkers en kwam op een gegeven moment weer bij de curse-kikkers – die me de vorige keer dat ik daar kwam (m’n eerste keer in deze kerkers) zo genadeloos hadden gekilled. Dus ze eventjes geprobeerd te killen, maar waren er zoveel… en merkte ineens dat alleen maar de wolk curse-veroorzaker die ze uitspuugden damage deed… dus besloot om maar gewoon langs ze te rennen. Net zo makkelijk.

Toen kwam ik bij een lange, dunne brug. Met aan het eind een Black Knight. De eerste 2-3-4 pogingen faalde ik, maar uiteindelijk – toen ik eventjes wat meer defensief ging spelen – versloeg ik hem. Daarna een hele hoge, lange ladder opgegaan en kwam uiteindelijk – na wat vijanden te hebben verslagen – bij een hele grote balista. Dit was dus het apparaat wat al die projectielen steeds op me af zat te schieten, toen ik een paar dagen geleden het meer liep te verkennen.

Met een trek aan een hendel schakelde ik het apparaat uit.

Mooi. Klaar is kees. Tenminste, nu houden de projectielen op met schieten. Maar voor de rest dus nu echt geen idee waar ik het moet gaan zoeken.

Volgens mij heb ik die kerkers wel zo’n beetje verkend, ben nu naar de top van de berg geweest en heb de balista uitgeschakeld. Maar kom ook niet verder, want in dat nieuwe gebied heb ik een of andere doll nodig. Ben nog niet zover dat ik het ga Googlen, maar wel biiiijnnaaa ^^

Morgen maar weer verder de boel verkennen cq oude gebieden backtracken en kijken of ik ergens een afslag gemist heb.

(26:45 –  level 47)