Ik begon vanavond ongeveer naast de reus. Had gisteren de game daar afgesloten, dus ik kon meteen verder waar ik gebleven was. Helaas deden m’m pijlen nagenoeg geen damage, dus besloot ik het maar gewoon om hem met de hand aan te vallen.

Maar terwijl ik de reus naderde, wadend door het water (en daardoor de mobiliteit van een barkruk had), bedacht ik me en rende/rolde maar snel langs hem en opende snel de deur. Erachter zat helaas niets meer dan nog een grote deur en daarachter alleen maar een wapen (een of andere speer).

Dat was alles. Geen doorgang naar boven, geen nieuwe weg, maar niks anders dan een item. Mmmmm. Waar nu naartoe dan? Eerst maar terug langs de reus, die begon me direct aan te vallen, dus ik sloeg terug en kwam erachter dat ik tussen z’n benen nagenoeg ontouchbaar was. Dus ik kon (bijna) vrij hakken met m’n zwaard en toen was hij bijzonder snel dood.
Kreeg er wat rommel voor terug. Dus totaal niet nuttig hem killen – behalve dan de souls die ik ervoor terug kreeg.

Toen viel m’n oog op het plafond. Of eigenlijk de bogen net onder het plafond. Als ik daar nou op kon komen, dan kon ik er vanaf springen en op de gewenste locatie geraken.

En ineens wist ik hoe ik er kon komen! Had tijdens de vorige sessie een ladder ontdekt, maar dacht dat die nergens op uitkwam. Maar ineens zag ik dat ik via die ladder op het dak kon komen en dan via allerlei balken naar de nok van de kerk kon lopen. Dus zo gezegd, zo gedaan… kwam wat mannetjes tegen met een bijl, wat thiefs en toen liep ik over de balken. Daar moest ik langs 3 grote ridders… uiteindelijk waren 2 van die ridders een eitje, want die vielen van de balken toen ze om mij heen wilden cirkelen.

Ik sprong van de balken en was aan de overkant beland. Jeeeej! Kwam – via een paar slakgedrochten – bij een mevrouw, Rosita (?), bij wie ik m’n statistieken en uiterlijk kon aanpassen.
Klonk heel aanlokkelijk. Maar m’n statistieken heb ik redelijk zorgvuldig gekozen, dus weet niet hoe ik het zou willen aanpassen.
Nu denk ik, misschien m’n Dexterity inwisselen voor Strength en Vigor (health). Gebruik eigenlijk nagenoeg geen wapens die Dex nodig hebben.
Nou, daar toen in-game besloot ik om niks aan te passen. Maar misschien toch nog wel het overwegen waard.

Daarna naar de Boreal Valley gegaan. Had nu de doll en kon dus door de barrière. Daar liepen ijs-koninginnen, die rond me heen dansten terwijl ze hakten met hun grote kromme zwaarden. Zag er heel mooi uit en was ook heel dodelijk.

Na een stukje kwam ik bij een grote ridder die een groot vlammend zwaard droeg. Hem verslagen en een tijd lopen prutsen op zoek naar een shortcut. Had wel deur geopend, maar kwam nergens een ladder oid tegen. Dus begreep het niet helemaal.
Na een tijdje zoeken besloot ik maar om even iets verder te kijken. En daar (echt letterlijk om een hoek) was de volgende bonfire.

Daar nog een tijdje tegen 2 vuur-kruis-ridders gevochten, tegelijk met het 2 ijs-dansers. Zucht, dat was pittig! En toen ik ze eindelijk verslagen had, kon ik daar helemaal nog niet eens verder. Kwam uit bij een deur, die ik van de andere kant kon openen (as always!).

Het was inmiddels al vrij laat geworden, dus ik vond dat het bedtijd was. Maar voordat ik ging stoppen wilde ik nog even snel (had toch geen souls meer) de andere kant verkennen. Verwachtte dat ik daar doorheen zou rennen, zou zien wat er zat en dan zou stoppen. Maar dat pakte anders uit dan ik had verwacht. Daar kwam ik namelijk in een soort kelder allemaal zwevende onzichtbare heksen-zombies tegen. Waren meer vervelend (omdat je ze niet zag) dan heel lastig. Dus ik ging niet dood en had dus ook geen insentive om te stoppen. Daarna kwam ik buiten bij een groot open meer/water. Verwachtte daar eigenlijk een boss, dus stond op het punt om om te keren, maar besloot toch door te lopen … en er bleek helemaal niks te zijn. Apart. Wel vond ik iets verderop nog een bonfire en kon toen 2 kanten op. Of een soort kelder in en dan verder naar boven. Of ik ga – vanaf de bonfire – verder naar beneden.

Morgenavond weer verder kijken. Nu is het echt bedtijd.

(34:56 uur – level 60)