Gister en vandaag een groot stuk Uncharted 2 gespeeld. Het ging via ijsgrotten (bleurgh) naar een Tibetaans dorp, waar ik werd achterna gezeten door een tank (!). Daarna naar een klooster en uiteindelijk kwamen we in Shambalah (de geheime stad). Daar moest ik vechten tegen blauwe tempelwachters en uiteindelijk tegen de eindbaas.

Die was super (super!) annoying. Heb meerdere keren hardop zitten vloeken en uiteindelijk hield ik het gisteravond maar voor gezien. Wist hoe ik hem moest verslaan, maar ging steeds maar dood.

Je moest rondrennen, terwijl hij je opjaagde met een shotgun en dan moest je op blauwe blob-dingen schieten die dan ontploften.

Vanochtend maar weer geprobeerd en uiteindelijk bij m’n 3e poging lukte het me. Dus toen nog een klein stukje over een brug rennen en toen was het verhaal klaar.

Toch wel leuk geweest. De gameplay is misschien niet zo gaaf en uitdagend
als iets als Dark Souls, maar het verhaal is wel leuk om te volgen.

Beetje als het verschil tussen een goede film met een sterk plot en een vermakelijke actiefilm. (al is het nu dan omgekeerd dat Uncharted het goede verhaal heeft en Dark Souls meer de gameplay).

Na Uncharted 2 te hebben uitgespeeld, nog even Dark Souls 3 gedaan. Was nog bij de boss bovenaan de lange trap. Besloot om d’r 1 keer nog zelf te proberen. Maar ik ging binnen 3 seconden al dood. Dus toen maar hulp ingeroepen.

De eerste poging ging super goed. We ontweken d’r aanvallen en hakten erop los. Uiteindelijk had ze nog 3% health over. We hoefden nog maar 1-2 keer te hakken en dan waren we er.

Maar zoals ik misschien al had gespoiled (met eerste poging)… werd ik te onvoorzichtig en kwam te dichtbij. En ik ging dood. Echt op enkele meters van de finish.

Toen kwam er ook even een vloek uit m’n mond.

Daarna maar zelfs 2 hulptroepen ingeschakeld, 2 spelers die me te hulp kwamen. En dat werkte. Was uiteindelijk (heel maf) een stuk pittiger qua aanvallen dan bij de eerste gezamelijke poging… maar ik deed voorzichtig en bleef op afstand.

Uiteindelijk dus ook niet zo heel veel bijgedragen aan het gevecht. Maar d’r wel verslagen. Veel was er verder in het kasteel niet te vinden – behalve dan een ring die m’n health regenereert.

Dus ik ging weer naar de kerkers. Verwachtte eigenlijk daar alleen maar naar de boss te kunnen, maar ontdekte ineens nog een andere route, naar een heel andere hoek. Daar kwam ik nog wat mugachtige menswezens tegen, wat upgrade materialen en vage reuzen-hand-enemies die zich bovenop me rolden.

Dat nieuwe stuk beetje verkend en toen was het tijd om weer te stoppen.

(41:20 uur en level 73)