Ik begon vanavond met de missie om de fire demon te verslaan. Wilde gewoon weten wat er verderop te zien was. De boss (High Lord Wolnir) kon nog wel even wachten, vond ik. Dus ik daalde weer de brug-ladder af en checkte eerst nog ff een kistje (wat een mimick bleek te zijn, dat zijn best gevaarlijke enemies vermomd als kistjes). En toen ging ik dood door de vele vlammen die de fire demon m’n kant opstuurde.

De keer daarna ging het me wat beter af. Ten eerste flikkerde ik niet van de ladder en ging direct op de fire demon af. Uiteindelijk werkte dat het beste, want ik versloeg hem. Was er zelf best verbaasd over.

Dus toen rustig de skeletten een trapje lager verslagen en toen een gang in. Was wel even spannend… wat als ik nu alsnog dood zou gaan. Dan zou ik bijna 8000 souls verspeeld hebben. En wist ook niet zeker of die fire demon nog terug zou komen (bleek uiteindelijk niet terug te komen, dus een mini/tussen-boss te zijn). Heb wel even staan twijfelen, maar uiteindelijk besloot ik toch om de gang in te gaan. En toen ik voorzichtig een hoek omliep kwam ik weer bij een bonfire. Yesss! Die was heel erg welkom.

Toen eerst even een detour gemaakt en van de 8000 souls iets van 11.000 gemaakt – door in een ander gebied wat enemies te farmen. Dus toen kon weer levelen.

Daarna ging ik verder de catacomben in. Had eigenlijk nog niet zo’n zin om die boss te doen. Ik kwam bij een groot ondergronds ‘meer’, genaamd de Smouldering Lake. Daar vlogen de projectielen om m’n oren en vond ik overal upgrade shards. Dus daarmee kon ik m’n wapens weer sterker maken.

Uiteindelijk langs een grote lighting-worm gelopen en kwam weer bij een bonfire uit. Toen nog stukje verder gelopen, langs paar vuur enemies en nog dieper de catacomben in. Daar ergens diep-diep ging ik dood door vervelende curse-kikkers.

Vlakbij de laatst ontdekte bonfire zat weer een fog-wall, met daarachter weer een nieuwe boss – the Old Demon King (geloof ik). Die heb ik een paar keer geprobeerd, maar die sloeg gewoon heel erg hard en deed heel veel spelen met vuur. Dus besloot om hem nog even te laten voor wat hij was.

Toen wist ik dus ook even niet wat ik wilde doen. Had twee bosses om te doen en kon verder de diepte in. Wilde eigenlijk bijna stoppen voor de avond, maar besloot om nog even naar die High Lord Wolnir te gaan. Misschien zou ik hem wel eens zomaar kunnen verslaan. Het was een of ander grote boss, soort zwevend doodshoofd die allerlei magic op me afstuurde. Had hem 2-3 keer geprobeerd, maar vond hem helemaal niet leuk om te bevechten.

De eerste poging was geen succesvolle. Ik hield het redelijk lang vol, maar had hem nog nagenoeg geen damage gedaan. Daarna de hulp ingeroepen van een mede-speler. Ene Kairezz kwam me te hulp. Ik had nog steeds geen flauw benul hoe de boss precies werkte, maar gelukkig deed Kairezz bijna al het werk. En als ik zo nu de gameplay terugkijk, was de truc eigenlijk om z’n drie gouden armbanden kapot te slaan. Kairezz deed er twee en ik deed de laatste (toen Kairezz dood was en ik dus zelf aan de bak moest). Ging eigenlijk zelfs toevallig/per ongeluk. Ik was gewoon beetje blind aan het meppen en ineens was de boss dood. Joepie! Ik blij. Vond dit echt een heel vervelende.

Door deze boss te verslaan had ik ineens 17.500 souls. Genoeg om 1 en misschien zelfs 2 keer te kunnen levelen. Maar bedacht me ineens dat je voor 20k ook een of andere sleutel kon kopen van het trappenhuis achter de Firelink Shrine. Dus eventjes ergens (veilig) gefarmed en toen de sleutel gekocht.

Achter de nieuwe deur zaten een paar torens met allerlei loot zoals een nieuwe Estus Shard en een mooie ring – heel handig dus. Dat was de 20k wel waard. Ook vond ik een soort ‘vogelnest’ waarin je waarschijnlijk spullen kan achterlaten en er iets moois voor terug kan krijgen. Maar nog geen idee wat ik er achter moet laten.

En toen nog eventjes het nieuwe gebied verkend wat er achter de High Lord had gezeten. Daar kwam ik op een brug een of andere krokodil/leeuw/beest tegen. En die killde me een stuk of 5-6 keer. En toen was het bedtijd ^^

(24:30 uur gespeeld en level 43)