Ik begon vanavond met een beetje simpel spring en schietwerk. Uncharted (2) dus inderdaad. Ik vechtte tegen vijanden in de sneeuw, klom wat door Tibetaanse dorpjes, schoot vijanden neer, klom/sprong door oude ijstempels en uiteindelijk vocht ik nog wat tegen grote (soort) yeti’s.
Klinkt allemaal spannend en leuk, dat was het niet heel erg. Het springen en klimmen beperkt zich tot het vinden van de juiste route en dan de stick/knop ingedrukt houden. Serieus, het is niet meer dan dat.

Dus ik begon na een tijdje toch wel te verlangen naar de uitdagendere gameplay van Dark Souls 3.

Ik begon weer in de kerk waar ik de ridder met 2 zwaarden had gekilled, rende over het plein met reuzen, ging voorzichtig naar boven en versloeg een-voor-een de ridders met hun grote bogen. Daarna kwam ik – via een grote draaiende toren/trap – weer bij een bonfire. Deze stond onderaan een grote trap welke bovenaan eindigde bij een grote deur.

Heb beetje het gevoel dat dit de eindbaas wel eens zou kunnen zijn. En had nog een gebied te verkennen, dus ik vertrok naar de Irithyll Dungeon.

Dit bleek een dungeon te zijn vol met kris-kros gangetjes. Er liepen skeletten/ondoden rond, ratten, curse-kikkers en vage mannetjes met brandmerken die m’n health-balk lieten krimpen.

Ik kwam steeds dieper en dieper. Maar vond nergens een nieuwe bonfire. Terwijl ik zeker wist dat die ergens in de buurt moest zijn. Ik unlockte allemaal shortcuts, maar kwam maar niet bij een bonfire. En m’n voorraad Estus Flasks slinkte maar, totdat ze op waren en m’n health (dankzij een te enthousiast benaderde mimick) ongeveer nog 1% was. Ik wilde dolgraag de bonfire vinden en had ook overal de vijanden verslagen. Maar ik had ook inmiddels 19k aan souls verzameld, dus vond het beetje zonde als ik die zou kwijtraken, doordat ik ergens diep-diep dood zou gaan en de volgende keer niet zoveel geluk had met de kerkers verkennen.

Dus ik besloot om terug te rennen naar het begin, waar de eerste bonfire staat. Volgende keer wel weer opnieuw de kerkers verkennen en op zoek naar een bonfire.

(37:50 uur – level 65)