Vanochtend eventjes tijd om wat Dark Souls 3 te spelen (terwijl Renske lag te snurken).

Vorige keer had ik de shortcut geopend en dus kon precies weer verder waar ik gebleven was. Ik liep de nieuwe ruimte in en wat ik eerder had gezien bleek geen slak of draak te zijn, maar een reus. En die mepte met z’n lange armen in de rondte, pats, ik kwam tot halverwege de omloop en ging toen dood.

De volgende keer sneller sprinten en wegduiken. Een tussenstop in een nis hielp niet, hij (de reus) kon er gemakkelijk bij. Maar ik haalde de deur aan de overkant en kon verder de gangen verkennen. Aan die kant vond ik nog een mimick (monster vermomd als kistje), een paar thiefs en een grote knight.

Aan het eind van de gang kwam ik een tussen-boss (denk ik althans) tegen. Hij oogde heel pittig, was bijna net een soort creepy boss van Bloodborne, maar na 3 klappen was hij al verslagen. Tja, ben duidelijk overlevelt ^^

Toen de boel verder verkennen. Kwam via een omweg weer bij de grote reus en vond een hendel om hem achter een soort hekwerk op te sluiten. Versloeg daar nog een knight en wat thiefs en kwam bij weer een nieuwe shortcut. Handig, hoefde ik niet weer langs de reus te rennen.

Verderop zat nog een reus en vond weer een hekwerk. Dus een stapel pijlen gekocht, in de hoop hem daarmee te kunnen verslaan. Maar helaas, dat kon niet (misschien stond ik te ver af?).

Dus erlangs gerend (was eerder rollen, want moest door een soort stroperig water), weer 2 knights verslagen en een aantal soort broeders. Opende een nieuwe shortcut en toen door de fog wall naar de boss.

Deze boss bestond uit een groep van allemaal broeders, die en masse op me af kwamen schrijden. Al snel kreeg ik door dat de broeder met de rode gloed degene was die ik moest aanvallen. De rest kon ook wel, maar dan deed ik de boss geen schade.

Na een tijdje werd het iets pittiger, maar al-met-al was het best een makkelijk gevecht. Versloeg hem dan dus ook bij m’n eerste poging.

En toen kreeg ik de lang-gezochte doll. Dus nu kan ik verder over de brug naar Boreal Valley.

Was nog even eager geweest na de boss-fight en werd in de pan gehakt door een van de grote knights.

En ook werd ik ook nog verraden door een vijand die zich voordeed als de Uienridder. Met dat verraad ging ook een loopbrug naar beneden, dus wil nog even kijken hoe ik aan die overkant terecht kan komen. Zie een paar vijanden staan en ook een andere deur. Volgens mij moet ik die eerste reus verslaan, dan kan ik door een deur en hopelijk verder. Zal het nog maar eens proberen met pijl-en-boog.

(32:20 – level 55)