Lies en de kids waren vandaag een dagje weg (naar de speeltuin en opa/oma), dus ik had het huis voor mezelf. Wat dus betekende dat ik heel de middag (11:00 tot 16:00) kon gamen.

Ik begon met het spelen van de Overwatch Open Beta. Speelde verbazingwekkend lekker en heb me er meerdere uren mee vermaakt. Heb nog niet de helft van alle karakters gespeeld, maar er zijn nu al een paar karakters welke me bevielen. Was wel eventjes leuk, weer even wat anders dan de hack-and-slash van Dark Souls. Al wilde ik na een paar uurtjes toch wel weer even verder de wereld van Dark Souls verkennen.

Ik ben namelijk nog steeds op zoek naar de doll waarmee ik door de barriere kom van Boreal Valley. Wil het zelf uitvinden, dus probeer driftig om alle spoilers te vermijden. M’n eerste ingeving was om de grote Lightning Worm te verslaan. Die kronkelde namelijk exact recht voor de deur waarachter de boss-battle tegen de Old Demon King was. Paar keer geprobeerd met melee aanvallen, maar dat wilde niet werken. Toen maar m’n pijl-en-boog uit de kast getrokken en daarmee – van een afstandje – de worm een kopje kleiner gemaakt. Voelde een beetje laf, maar had niet echt de indruk dat het anders beter kon. Kreeg er alleen geen doll voor, maar gewoon wat andere loot (wel nuttig, maar toch).

Tja, waar nu verder zoeken dan? Toch maar weer de vurige kerkers in dan. Daar dus een tijdje rondgewandeld, op zoek naar andere gangetjes. Maar die vond ik niet. Ja, wel 1-2 geheime gangen, maar die kwamen uiteindelijk allemaal weer bij dezelfde plek uit – de brug naar met de Black Knight, die via een ladder naar de grote balista leidde.

Dus tja, waar nu verder naartoe dan? Heb werkelijk geen idee. Heb nu wel steeds meer het vermoeden dat die hele Smouldering Lake gebied niet de juiste lokatie is, aangezien die alleen te bereiken was via het neerhakken van de brug. En dat lijkt me iets te vergezocht voor de progressie van de normale game – als in, wat ik van Dark Souls (en Bloodborne) nu weet, is dat de voortgang altijd vrij eenvoudig qua layout is. Je verslaat een boss en daarmee unlock je weer iets anders. Ik verwacht niet dat ze (de makers) hebben bedoeld dat er een speciaal item (de doll) verborgen zit in een gebied wat alleen te bereiken is als je ’toevallig’ de brug weet neer te halen.

Even samenvattend: ik heb de High Lord Wolnir verslagen en daarmee opende ik een deur. Na die deur kwam ik bij een brug (met daarop een krokodil-leeuw-beest). En na die brug stuitte ik op een barriere waarvoor ik een of andere doll nodig heb. Dus ik denk dat ik ergens voordat ik bij Wolnir kom, een doll moet proberen te vinden. Tja, denk dat ik toch weer ‘omhoog’ zal moeten – de kerkers in. En misschien nog wel hoger, terug naar de swamps… bleurgh. Daar heb ik dan weer geen zin in – stomme moeras :S

Ohja, had deze sessie zelfs twee Undead Bone Shards gevonden – daarmee kan je je bonfire upgraden, waardoor je Estus Flasks (health potions) meer healing power krijgen. Zeer nuttig dus! En in de tussentijd al wel heel veel Titanium Shards gevonden (had er uiteindelijk bijna 30)… dus maar besloten om wat andere wapens te gaan upgraden. Uiteindelijk gekozen voor een of andere zwaard genaamd Estoc. Eens kijken of die wil bevallen.

 

(inmiddels 28:15 uur gespeeld en level 49)