Nog even snel m’n avonturen van vanavond opschrijven. Ben beetje gaar, dus zal deze keer een niet zo uitgebreid verhaal worden.

Besloot vanavond om eerst langs Rosaria langs te gaan. Daar reduceerde ik m’n Dexterity in ruil voor meer Strength, Vigor (health) en Endurance (stamina). Werd dus een krachtigere ridder zonder heel veel moeite.

Daarna eerst via de Irithyll of the Boreal Valley (zoals het gebied officieel heette). Door een kelder met mensmuggen naar boven gelopen, kwam daar langs twee ridders en toen via allerlei lange trappen bij een fog wall. Daarachter zat dus een boss en ik dacht dat daar de befaamde Dancer of Boreal Valley zou zitten. Had daar al wel verhalen van gehoord en wat plaatjes gezien.

Maar voordat ik daar naar binnen ging, eerst even vanaf de bonfire naar beneden gelopen – maar dat kwam uiteindelijk uit bij een nieuw gebied, de Dungeon of Irithyll. Wilde eerst de boss even proberen, dus ging weer (via een nieuw geopende shortcut) terug naar de boss. Dit bleek een andere boss te zijn dan ik had verwacht, Pontiff Sulyvahn – een grote ridder met twee zwaarden, eentje met vlammen en eentje met dark magic.

Bij m’n eerste (dappere) poging, kwam ik tot iets van 45% van z’n health. Maar vond hem beetje groot/snel/vervelend. Dus besloot direct maar de hulptroepen in te schakelen. Ik kreeg hulp van <spelernaam> en een van de AI-helpers. En gezamelijk versloegen we de boss redelijk gemakkelijk. Toch wel heel verschil met bijvoorbeeld die Old Demon King zeg ^^

Nadat hij verslagen was, kwam ik bij een pleintje waarop talloze rode signs lagen. Daarmee kan je dus een PVP duel beginnen. Heb dat 2-3 keer gedaan en won er 1. Dus dat voelde goed, maar wilde toen maar weer verder met de wereld verkennen.

Via een trap kwam ik bij een groot plein vol met dode reuzen. Later bleek er nog een paar wel te leven, maar weinig te doen eigenlijk. Ik liep een andere trap op naar boven, versloeg een stapel met allemaal monikken en kwam twee hero’s tegen. Weet even niet hoe ze anders te benoemen. In Bloodborne waren het andere Hunters, maar nu waren het gewoon twee pittige tegenstanders, die niet terugkomen als je ze gekilled hebt. Beetje soort tussenbosses dus. Deze sloegen behoorlijk hard met dark magic wapens. Kostte me 2-3 keer om ze te verslaan.

Daarna nog iets doorgelopen, maar toen kwam ik bovenaan een toren en werd ik van meerdere kanten beschoten met grote pijlen. Dus toen was het weer tijd om te kappen 😛

(36:30 uur gespeeld en level 63)