Zomer / warm weer. Hou er van, maar ook weer niet. Ik vind het heerlijk om – vooral tegen de avond – door de warme buitenlucht te lopen. Overal fluite de vogels vrolijk en het ruikt lekker lentes/zomers. Maar tegelijk zit ik het liefst binnen.

Moet altijd m’n keus om binnen te zitten en te gamen verdedigen. Als het lekker weer is mag je niet binnen zitten. Of tenminste, heb altijd het idee dat de meerderheid van de mensen dat afkeurt.

Vandaar dat de herfst en winter altijd prettiger zijn. Dan hoef je niet te beargumenteren waarom je per se binnen wilt zitten en wilt gamen. Of een film wil kijken. En het gaat me niet eens altijd om het gamen of het kijken van de film. Het is ook ik het buiten in de zon vaak ook te warm vind. Voor velen is de zon lekker warm, maar ik heb snel het gevoel dat hij brandt op m’n huid.

Tuurlijk, buiten in het zonnetje (of eigenlijk liever in de schaduw) zitten is lekker. En ’s avonds nog lekker van de warmte genieten terwijl je buiten zit met je lief, dat is fijn. Heb ik ook niks op tegen. Maar het merendeel van mijn hobbies zijn binnen-georiënteerd. Gamen op de PS4 of laptop bijvoorbeeld. Die laatste (de laptop) kan nog best naar buiten, maar echt prettig is het niet. Je ziet geen hol door het felle licht en moet allerlei truukjes uithalen met verlengsnoeren etc. Tekenen en lezen kan nog wel buiten, maar teken toch ook eigenlijk liever zittend aan een tafel.

Dus ja, als ik mag kiezen… zit ik op een mooie zonnige zomerdag liever binnen op de bank, met een controller in m’n hand. Liever binnen in de koelte van m’n huis, dan buiten in de warme zon.