Ik liep door een heuvelachtige omgeving. Komt me vaag bekend voor, ik herken de layout hier-en-daar. Het is alleen beetje schots-en-scheef.

Al snel kom ik een man met een hoed tegen, die me begroet met een geweerschot (die de helft van mn health afsnoept) en daarna uithaalt met een vervaarlijk zweep-zwaard.

Nou, welkom is anders. Maar ja, dit is dan ook de Old Hunters DLC van Bloodborne. Welke al geroemd werd, omdat het nòg pittiger was dan het spel zelf.

Heb de main-game op een haar na uitgespeeld. Moet (denk ik) nog alleen de final boss verslaan. Maar ben bewust even gestopt (al voelde dat wel beetje gek) om eerst de DLC te spelen. Wanneer je namelijk de main-game hebt uitgespeeld, wordt je meteen in een New Game+ gegooid. Dus dan kan je de DLC niet direct spelen, maar moet je eerst weer iets van 5-6 uur de main-game herspelen. Dus nu eerst de DLC…

Na enige tijd leer ik ook hier weer de locaties van de vijanden en de te bewandelen paden kennen. Langzaam leer ik aanvalspatronen en hoe ze te ontwijken.

Opgelucht unlock ik een shortcut en kom ook hier steeds weer een stukje verder. Veel is er niet veranderd.

Behalve dan een blik nieuwe vijanden en een nieuwe omgeving – welke iets minder duister/donker is en me dus iets meer aanspreekt.
Al zijn de designs van de vijanden nog steeds net zo – als niet nog meer – creepy en beetje wanstaltelijk.

Uiteindelijk vind ik de volgende lamp (checkpoint) en daarna de eerste boss (van de DLC). Vind hem meteen super vervelend. Hij is heel snel en komt heel chaotisch over. Ik zie weinig patronen en duurt niet lang voordat ik dood ben.

Ik besluit om hulp in te roepen van iemand anders (in co-op). En samen verslaan we de boss. Yes, kan ik weer verder met de wereld verkennen en hoef ik niet meer vast te zitten bij een boss.

Ben wel beetje benieuwd hoelang ik de DLC blijf spelen, voordat ik maar besluit om de final boss in de main-game te verslaan en er klaar mee ben.

(nu 52,5u gespeeld en level 91)