Vorige keer eindigde m’n Bloodborne avonturen bij een kamer vol grote spinnen.

Vanavond ontdekte ik (na iets van 6-8 pogingen) dat ik ze het best 1-voor-1 kon lokken, afslachten en daarna langs de grootste rennen. Zonder hem aan te vallen dus.

Na dat gedaan te hebben kwam ik op de brug bij een Hunter. Die kostte me ook een 4-tal pogingen om hem te verslaan en toen kon ik weer verder.
Op weg naar een lift die ik eerder had gevonden, maar alleen van boven kon worden aangezet.

Bang dat ik nog net voor de finishlijn zou struikelen (lees: dood zou gaan), liep ik voorzichtig de nieuwe ruimte binnen. Er liepen 2 kleine ridder-vrouwtjes, die er eigenlijk niet zo gevaarlijk uitzagen. En ik had ze ook binnen 2-3 slagen met m’n wapen dood. Dus no problem, ik naar de lift en shortcut unlocken. Mooi. Weer verder het kasteel in.

Ik kwam nog meer ridder-vrouwtjes tegen. Versloeg er een paar en merkte toen dat ze me eigenlijk niks deden, zolang ik hen niks deed.

Dus langs 3-4 vrouwtjes gerend, maar daarna kwam ik bij de opper-ridder-mevrouw. Die viel me (uiteraard) wel aan… met hulp van die @%#$ kleine ridder-vrouwtjes! Die kwamen ineens aanrennen en vielen me allemaal in m’n rug aan. De krengen!
Ik overleefde het, maar had m’n lesje geleerd.

Ik ging verder, versloeg nog een aantal kleine en een opper ridder-mevrouw – niet te vergeten dat ik bijna in een diepe afrond donderde, toen ik wegrende voor de opper-mevrouw – en ik kwam uiteindelijk weer bij een nieuwe lift/shortcut.

En toen waren m’n Blood Vials (health potions) op. En zeker voor een nieuw gebied is het verdomde handig om er een stuk of tientallen te hebben.

Dus weer even grinden farmen, in Central Yharnam – het begin gebied. Daar kan ik nu elke vijand met 1 hauw doden en dus heel snel veel vials verzamelen.

Daarna nog eventjes een nieuwe ruimte gecheckt, wat weer een nieuwe boss bleek te zijn. En vind hem nu al irritant –  Micolash, Host of the Nightmare.

(47:45u gespeeld en level 82)