Nieuwe dag, nieuwe avonturen im Bloodborne.

Was op het laatste stukje (bleek achteraf) van de Nightmare wereld. Moest een paar enemies verslaan, waaronder een paar grote gemuteerde varkens (bleurgh) en toen kwam ik bij een boss – Mergo’s Wet Nurse (dáár kwam dus dat baby-gehuil vandaan!)

Maar na een paar keer proberen (waarbij ik een keer tot ong 40% kwam), had ik er genoeg van. Ik riep hulp in via de Beckoning Bell en al snel kwam er iemand me helpen.

Helaas ging hij redelijk snel alweer dood en mocht ik het dus weer zelf proberen.

Dat lukte niet. Maar bij m’n volgende poging, kreeg ik zelfs hulp van 2 andere spelers (wist niet eens dat het kon). Kaito86 en HHJeckyll kwamen helpen – dus dank daarvoor, jongens (of meiden).

Helaas ging Kaito86 halverwege het gevecht dood, maar HHJeckyll hield stand en samen versloegen we de boss.

In plaats van de standaard Prey Slaughtered melding, kwam er nu Nightmare Slain te staan. En bij terugkomst in de Hunters Dream, stond het huis in de fik. En er was een poort geopend, naar een ander deel van de tuin. Dus allemaal veranderingen. Blijkbaar was het een grotere boss dus. (edit: sterker nog, later las ik dat dit een van de eindbazen was)

In het nieuwe stuk van de Hunters Dream kwam ik bij een Hunter, die me vroeg of ik m’n leven wilde opofferen voor de hunt.

Aangezien ik overal had gelezen dat je The Old Hunters DLC moest doen voordat je de game uitspeelde (en ik verwachtte dat dit het einde was), besloot ik om te refusen. Dat vond meneer de Hunter niet zo leuk en er kwam (weer) een boss-fight.

Ik werd snel verslagen en besloot dat dit dan dus een mooi moment was om de DLC maar eens te gaan checken.

Daarin liep je door een soort van alternatieve versie van Yharnam. De layout is (deels) hetzelfde, maar er lopen allemaal Hunters rond. Wat minder donker en duister. En een stuk pittiger.

Dus na een stukje verder zijn gekomen, maar besloten om te voor vanavond weer voor gezien te houden.

(inmiddels 50:45u gespeeld en level 88)