Na bijna 63 uur (op 8 minuten na) gespeeld te hebben, heb ik Bloodborne (èn de DLC) uitgespeeld.

Gisteravond was ik lang (paar uur!) bezig met meerdere pogingen om de laatste boss (van de DLC) te verslaan.

Vandaag begon ik vol goede moed weer en deed vele vele pogingen.

Elke keer na m’n dood rende ik weer door een deur, versloeg 4 vijanden (ging soms hier al dood, omdat ik te nonchalant deed) en rende dan langs allerlei andere vijanden, totdat ik bij de boss aankwam. Daar wachtte ik meestal totdat een coop-partner gevonden was en dan gingen we samen naar binnen.

En ineens – tijdens een van m’n runs – realiseerde ik me dat ik onder m’n beginpunt stond. En dat er een lift zat naast het beginpunt. Een afgesloten lift. En ineens zag ik dat de stop (van een afvoerputje), tenminste daar leek het op, dus eigenlijk gewoon een lift was. Doh! Dus plotsklaps had ik (na uuuuuren om lopen rennen via allerlei gangen en vijanden) een hele korte weg naar de eindbaas.

Ik besloot om dus ook om niet meer lang te wachten op coop-partners, maar even halt te houden, kijken of er iemand gevonden kon worden en daarna gewoon maar te gaan beginnen. Dan leerde ik in ieder geval de boss beter lezen. En na een tijdje merkte ik dat ik de aanvalspatronen een beetje leerde kennen. Ik kon langer stand houden en kwam soms (met of zonder partner) best ver.

Uiteindelijk versloeg ik Orphan of Kos samen met 2 coop-partners (Vincent en Keiara). Na een vrij korte battle, waarbij ik meer ervoor zorgde dat ik in leven bleef en m’n 2 mede-spelers de boss aanvielen, versloegen we hem. Ging eigenlijk best eenvoudig ^^

Dus ik was super blij. Nu restte me alleen nog maar nòg een boss-fight – die van de main-game eindbaas, Gehrman the First Hunter.

Kort gezegd deed ik die 1 keer, ging dood, riep hulp in van een coop-partner en we versloegen hem samen. Dat was binnen 10 minuten na het verslaan van Orphan of Kos.

Denk dat de oefening en ervaring van de Old Hunters (en zeker van Orphan of Kos) me hier het voordeel gaf. Eigenlijk was deze boss niet eens zo heel lastig.

Dus ik ben klaar met Bloodborne. Verwacht eerlijk gezegd niet dat ik hem nogmaals ga doorlopen. Kan wel, want je wordt – na de eindcredits – meteen in een New Game+ gedropt. Dat is exact hetzelfde spel, alleen een tandje lastiger en je begint met je al ervaren en gelevelde karakter.

Heb super veel lol gehad en ga nu – mede dankzij die ervaring – met heel veel plezier en enthousiasme aan Dark Souls 3 beginnen.

(level 100 en 62:52 uur gespeeld)