Vanavond speelde ik eerst samen met Lies een paar potjes Gauntlet. Was weer leuk, maar Lies was een beetje moe van de lange dag en ging vroeg naar bed. Dus ik kon nog even wat Dark Souls spelen.

Ik besloot om nog een keer bovenop de toren te kijken. Ik rende dus eerst lang een aantal grote vijanden en sprong op de lift. En door een foutje – ik  drukte per ongeluk op de knop dat je achteruit springt – landde ik op een plateautje. Maar van schrik, struikelde ik en viel er weer vanaf. Maar toen wist ik wel waar ik naartoe moest. De vorige keer had ik het 7-8 keer geprobeerd en had toen constant de verkeerde kant op gesprongen – bleek nu.

darksouls3-20160421-surprise

Het was eigenlijk heel eenvoudig. Op het juiste moment eraf rollen/springen en klaar. M’n ridder stond op een mooi plateautje en ik kon verder. Sprak nog even met Siegmeyer (de uien ridder) en daarna liep ik verder. Versloeg – met hulp van een aanstormende Siegmeyer – een soort van vuurdemon, liep verder, versloeg nog een paar lastige vijanden (waaronder een combinatie van 2 tovenaresses, lastige tegenstanders) en kwam uiteindelijk via een dak bij een toren, waar onderin een heel handige ring lag. De Chloranthy Ring – deze zorgt ervoor dat je stamina een stuk sneller regenereerd, wat heel handig is, aangezien je daar van afhankelijk bent in je gevechten.

darksouls3-20160422-sorceres

Daarna had ik genoeg souls verzameld om te kunnen levelen, ging terug naar de Fire Shrine en kocht daar met m’n resterende souls nog een key van een deur – welke ik al eens was tegengekomen.

Toen terug door die deur, kwam aantal nieuwe vijanden tegen, zoals een handvol skeletten. Niet heel lastig eigenlijk. En kwam uiteindelijk weer onderaan de grote toren.

Besloot dat het wel eens tijd werd dat ik de lift naar beneden pakte. Kwam tegenover een Frost Knight, welke bizar snel aanviel en me van frostbite voorzag (m’n stamina regenereerde nu ineens een langzaam). Ik faalde de eerste poging, maar ging daarna rustiger aanvallen en versloeg hem toen.

Daarmee unlockte ik een nieuw pad, de Road of Sacrifices. Daar kwam ik tegenover een soort van gemuteerde vogelmannen te staan en tovenaars die grote paarse wolken lieten vliegen. En na een tijdje kwam ik ook door dit gedeelte, wat bijzonder kleiner was dan ik had verwacht. En ik kwam bij een nieuw gebied, waar mannen met grote boomstammen liepen te zwaaien. En m’n schoenen werden nat. Dus straks waarschijnlijk allemaal swamp/water vijanden. Bah, niet mijn ding. Hou meer van kasteelgangen en muren ^^

darksouls3-20160421-swamp

( 10:52 uur gespeeld en level 33)