Vanavond speelde ik heel eventjes Dark Souls 3. Had ervoor samen met Lies de film Deadpool gekeken, welke zeker wel een aanrader is. Heel erg vermakkelijke film.

Maar wilde nog even m’n Dark Souls dorst lessen. Ik was geeindigd net voor een boss, dus dacht erover om die nog even 1-2 keer te proberen. Tja, zal er toch ooit voorbij moeten komen ^^

Ik had (geen idee meer waar) vernomen dat je de hangbrug – waarover je aan kwam lopen net voor de boss-fight – kon neerhakken. Geen idee wat dat zou opleveren, maar ik probeerde het en het resulteerde in dat de brug als ladder ging fungeren. Dus ik kreeg de melding descend en ik klom naar beneden.

Oh, moet eerst even dit vertellen. Voor dit alles liep ik aan het begin van m’n game-sessie rond in de Firelink Shrine. Dat is de centrale hub waar je kan levelen, je wapens kan upgraden en spullen kan kopen/verkopen. Ik had ongeveer 4000 souls, wat niet genoeg was om te levelen. Daarvoor had ik er iets meer dan 10.000 nodig. Ik had ook nog een paar soul-bundeltjes opgepakt, waarmee je souls krijgt… dus die zette ik in, in de hoop dat ik er dan genoeg had. Maar helaas, ik eindigde op de 8.500 souls. Dus had er nog maar een kleine 2000 nodig om weer te kunnen levelen.

Duidelijk? Dus dat besloot ik om even te doen, voordat ik de boss weer zou gaan proberen. Zoveel souls meenemen in een boss-fight is nooit zo handig.

Dus ok, brug neergehakt, ladder naar beneden en ik kwam bij een grote ruimte waar een soort van vuur-demon stond. Hij spoog (spuugde?) vuur op me af en deed behoorlijk wat schade. Had wel het idee dat ik hem kon verslaan en grappige was ook dat er skeletten om hem heen spawnden die hem ook aanvielen. Maar ik was beetje overmoedig en vergat op m’n health te letten. Dus toen hij halverwege dood was, ging ik zelf dood.

Crap! Daar gingen m’n (inmiddels) 9500 souls! Maar gelukkig krijg je 1 kans om je souls op te rapen. Als je dood bent gegaan, drop de souls die je op dat moment hebt als een soort van groen plasje op de grond – en die kan je dus bij je volgende run oprapen. Maar als je dood gaat voordat je die souls weer hebt opgeraapt, ben je ze kwijt. Dan drop je dus een nieuw plasje met de nieuwe hoeveelheid (vaak minder) souls.

Dus dat besloot ik te doen. Ik hakte weer de brug omver, daalde de ladder af en rende op m’n souls af. Hebbes! Dus toen de fire demon proberen te verslaan. Deze keer kwam ik niet zo heel ver, binnen 3 tellen was ik dood. De souls dropten keurig weer op de grond in een groen plasje.

Nog een keer proberen. Brug omver hakken, ladder af, souls oprapen… en ik besloot om weg te rennen. Wilde graag m’n souls gebruiken om te levelen, zou hier later wel weer terugkomen. Maar eerst ff m’n souls veiligstellen. Eventjes beneden verkend, maar daar liepen (te) veel skeletten rond. Dus weer terug de trap op, langs de fire demon. En ik kwam bovenaan de trap, op ongeveer 3 stappen van de deuropening, met nog maar 1% health over… maar de fire demon kwam achter me aangestormd en beukte me tegen de grond. Dood. En de (inmiddels gegroeid tot 11.000) souls dropte weer netjes in een groen plasje op de grond.

Dus ja. Nog een keer proberen. Had al een heel scenario in m’n hoofd. Zou de hoek omlopen, souls pakken en direct weer terugrennen, helemaal naar de bonfire en dan daar de 11.000 souls gebruiken om weer leveltje te groeien. Maar het verliep niet helemaal volgens plan. Het ging zelfs al in een eerder stadium mis. Ik hakte de brug omver, maar kreeg geen cue (lees: de melding descend kwam niet) dat ik kon afdalen. Dus ik deed een stapje naar voren, maar nog steeds geen cue. Dus nog een stapje naar voren… maar daar hield de grond op, dus ik storte de diepte in. Dood.

En toen vloekte ik. Want m’n 11k aan souls (genoeg dus om te kunnen levelen) was ik kwijt. Weg. Foetsie. Gone. Bye bye. Nu lag er een nieuw plasje, met een netto waarde van 588 souls.

Dus ja, ik vloekte en vond het even een heel stom spel. Baal enorm. Terwijl ik weet dat dit erbij hoort. Je gaat dood, je verliest souls. Allemaal part of the job. Maar ja, toch voelde het eventjes heel erg kut. Zeker als je bedenkt dat ik dus al die soul-bundeltjes ook al had lopen ‘uitgeven’ in plaats van opsparen totdat ik zeker wist dat ik genoeg had.

Zucht. Hieronder kan je het glorieuze moment nog even bewonderen:

 

(21:20 uur en nog steeds level 42)