Nadat ik de route uit de stad had ontdekt, kwam ik bij een spooky bos (Forbidden Woods). En dit was best even wennen. Van een stad waar ik alles goed kende, liep ik ineens in een bos, met valstrikken en vage bos-achtige architectuur. Gelukkig waren de vijanden redelijk bekend. Alleen dan met wat meer vuur en fakels.

Na een tijdje kreeg ik van een NPC een of andere steen en hij raadde me aan om daarmee naar de gigantische deur te gaan, welke ik eerder al meerdere keren – zonder succes – had geprobeerd.

Dus zodra ik de kans zag, besloot ik om een kijkje te nemen bij de gigantische deur.

Ik werd opgepakt door iets en spawnde in een soort library. Daar was ik vrij snel doorheen, maar kwam toen in een soort nachtmerrie-omgeving. Het heette ook Nightmare Fronteir. Dat zag er super spooky uit, er liepen ook heel ander soort vijanden dan ik normaal tegenkwam (totaal niet menselijk). Maar toch hield ik stand, ik liep door – en uiteindelijk kwam ik bij de baas en ging ik *floep* dood.

Dan maar weer terug naar het bos. Ook spooky, maar een stuk minder ongemakkelijk qua sfeer/omgeving.

Eenmaal terug in het bos boekte ik al snel veel vooruitgang. Ik kwam steeds verder, unlockte shortcuts, waardoor het weer makkelijker was om verder te spelen als ik dood was. En uiteindelijk kwam ik een stuk verder in het bos een soort slangenhoofd-mensen en soort van slang-bundeltjes tegen. Heel spooky/creepy.

Daarnaast is dat tweede deel van het bos een groot, donker, onheilspellend labyrint. Kan er echt m’n weg (nog) niet vinden. Ach, komt wel als ik er nog 23 keer ben dood gegaan.

Al ging het vanavond toch best aardig. Ik had heel het bos doorlopen, bijna alle vijanden verslagen, dus kon redelijk op m’n gemak alles verkennen, had zelfs de shortcut naar (waarschijnlijk) een baas geopend. Dus kon eigenlijk niet beter. En toen ging ik dood. Doordat ik iets te eager was en ook de laatste 2 vijanden wilde doden.

Daarna nog even snel m’n gedropte bloodsouls opgepikt – zodat ik weer ff wat kan levelen. En toen was het klaar voor vandaag.

Volgende avond weer. Ga gewoon weer terug naar het bos – nog liever even niet naar de nachttmerrie-wereld.

Bleurgh, die was echt creepy.