Ik kan er gewoon niet mee/over ophouden. Waar heb ik het over? Bloodborne natuurlijk.

In het spel loop je soms doordrenkt rond van het bloed van je vijanden. En ikzelf ben helemaal doordrenkt met enthousiasme (dat is wel duidelijk, lijkt me).

Schreef eerder al dat ik de gameplay steeds meer begon te begrijpen, maar ik kon toen niet vermoeden dat er nog zoveel meer te ontdekken was. Helemaal op het gebied van manier van spelen. Kreeg onlangs (pas) door dat je niet elke vijand hoeft te verslaan, als het je uitkomt, kan je ook gewoon langs ze heenrennen.
En hulp vragen bij een lastige boss, is ook helemaal niet verkeerd. Juist handig, want dan kan je daarna weer gewoon verder met het gebied verkennen.

Het spel blijft me maar bezighouden, ook buiten het spel. Ik blijf nadenken over mogelijke routes en paden.

En vanmiddag deed ik een paar rondjes door het eerste gebied – voornamelijk om even wat health-flesjes te farmen.

Daar waar ik eerst 10+ uur heb lopen stuntelen, sneaken en struikelen, daar wist ik nu precies waar welke vijand was en hoe ik ze moest verslaan. Ook leer ik om steeds losser en agressiever te bewegen. Heerlijk. Begin steeds meer te begrijpen waarom dit voor veel mensen hèt spel van 2015 was.

(en voor m’n eigen record: heb nu ong 32 uur gespeeld en ben lvl 53)