De laatste jaren is er zoveel sociaal gemeuk bijgekomen, het is bijna een dagtaak om het allemaal bij te houden. Twitter, Tumblr, Facebook, Google+, Pinterest. En dan heb ik het nog niet eens over de platformen als LinkedIn enzo.

Er zijn er gewoon teveel om bij te houden. Inmiddels heb ik wel truukjes verzonnen om het allemaal een beetje in sync te houden. Zo worden fotos die ik op m’n Tumblr plaats, daarna vrolijk overgenomen in een tweet en dan vanaf daar weer geplaatst op Facebook. Heel handig, hoef ik het zelf maar 1 keer te posten.

Maar merk dat ik zelf steeds minder waarde haal uit iets als Facebook. Kijk er nog wel geregeld, maar eigenlijk meer uit gewoonte dan dat er daadwerkelijk iets nuttigs op staat. En denk er dus over om met Facebook hetzelfde te gaan doen als ik paar jaar geleden met Hyves deed. Er gewoon mee stoppen.

Ik weet het, dat heb ik eerder geroepen. Maar blijf toch steeds maar weer terugkomen. Maar voor wat? Geen idee.

Iets als Tumblr blijft gewoon heerlijk. Het inspireert me wat er allemaal voorbij komt en net ook weer eens Pinterest aangezet. Daarop staan ook nu al 10x meer inspirerende afbeeldingen, dan dat ik heel de dag voorbij heb zien komen op Facebook.

Daarnaast zat ik laatst te denken dat ik me toch iets meer gefocussed wil kunnen profileren op het internet. En dan vooral m’n creatieve kant, het striptekenen vooral. Dus zit te twijfelen of ik Rakso meer moet ombuigen tot portfolio, misschien zelfs verder gaan in het engels. Of dat ik een aparte Tumblr moet opzetten voor m’n werk (schetsen, comics, losse tekeningen etc). Maar ben er nog niet uit.