Al ongeveer 10 jaar lang begin ik met hardlopen. Ben er waarschijnlijk heel goed in, want ben waarschijnlijk al een keer of 15-20 begonnen. Soms hou ik het een paar maanden vol en gaat het allemaal heel lekker. En soms blijft het bij een paar keer. 5-6 jaar geleden liep ik met gemak 5km. 4 jaar geleden liep ik met gemak een half uur. En eind vorig jaar deed ik mee aan Start2Run en liep ik m’n PR op de 3km (geloof iets van 13:49). En toen zakte het weer weg.

Na een tijdje begon het toch wel weer te kriebelen, maar de stap om weer te gaan beginnen was te lastig. Kon ook best morgen, dus waarom vandaag? En toen begon begin maart Liesbeth met Start2Run. Ze heeft afgelopen weekend succesvol de 3km gelopen (met een hele mooie tijd van 21:01) en is nu enthousiaster dan ik ooit geweest ben. Heel leuk om te zien en motiveert mij ook weer heel erg om te gaan lopen.

Dus zaterdagavond weer begonnen. In m’n hoofd kan ik nog steeds de 3km lopen onder de 15 minuten, maar heb dat toch maar niet geprobeerd. Ben weer rustig aan begonnen. Gebruik de app GetRunning op m’n iPhone en ben toch beetje eigenwijs in de 2e week begonnen. Met totaal 6 setjes van 1,5 minuut hardlopen en dan 2 minuten wandelen. Ging me gemakkelijk af, had geen druppel zweet achteraf, maar merkte wel dat m’n benen weer beetje moesten wennen.

Dus nu morgenavond weer een rondje. Gewoon weer het schema oppakken en dan over een tijdje dezelfde hardloopclub  als L. joinen.