Ik klim uit m’n luikje omhoog en kijk om me heen. In de weerspiegeling van het water zie ik dat ik weer een ander uiterlijk heb. Veranderd ook bijna elk potje!

Dan ga ik beginnen, want de tijd tikt weg. Ik spring makkelijk in het rond. Over spiezen, over water, duik onder een cirkelzaag door en doe – alsof het niks is – eventjes een double-jump. Een sliding hier. Eventjes op die knop daar. En — woops daar wordt ik gespiesd en respawn een klein stukje terug. Weer overnieuw proberen.

Over spiezen, over water, duik onder een cirkelzaag door en doe weer een double-jump. Nu lukt het wel en kan ik weer verder met m’n sprongen en atletische bezigheden. Even oppassen voor het water – want daar kan ik niet tegen – en voor ik het weet heb ik alle juwelen verzameld en sta ik te schitteren op het eindpunt van het level.

In het volgende level lopen er vijanden rond. En er blazen ook nog een paar ventilatoren me omver. Geeft allemaal niks. Het blijft leuk. Zelfs als ik 30 keer achter elkaar doodga. Uiteindelijk weet ik toch altijd de finish te bereiken.

En daarnaast zijn de muziek en de graphics echt briljant, dus ik blijf het spelen. Ook omdat er om de paar juwelen er nieuwe hoofdjes worden vrijgespeeld. Ideaal en super verslavend.

Ik speel BattleBlock Theater.

Extraatje: