Afgelopen weekend was er weer eentje vol games. En eigenlijk allemaal games waar ik de behoefte voel om iets over te schrijven. Dus dat gaan we bij deze doen.

Bit.Trip Runner 2
Een runner op het ritme van muziek. Je rent automatisch en moet dmv verschillende knoppen obstakels ontwijken. Klinkt vrij simpel, maar dat is het niet. Het is echt heel pittig, maar ondanks dat heeft het me toch gegrepen. Ben normaal niet zo van de uitdagingen. Laat mij maar lekker doorrennen, ik haak vaak te snel af als het eventjes tegenzit. Maar dit spel heeft me toch sommige stukken 20-30 overnieuw laten doen en had er nog steeds zin in. Waarschijnlijk omdat je weet dat het altijd wel te doen is.

Daarnaast is de visuele representatie van het spel echt geweldig. Gelijk al in het menu word je overspoelt met een geweldige grafische stijl. Heerlijk. Dit is voorlopig m’n spelletje wat ik eventjes tussendoor doe.

Journey
Zaterdag ging ik naar Mathijs toe om daar Journey te spelen. Dit is een vrij uniek spel. Er zit geen regel dialoog of voice over in, maar toch wordt er een mooi verhaal verteld. Je start in de woestijn en hebt als uiteindelijke doel om naar een hoge berg met een lichtzuil te geraken. Na 3-4 uur heb je uiteindelijk het spel uitgespeeld en daarmee een soort van levensverhaal doorlopen. Je begint langzaam, je krijgt tegenslagen te voorduren, je ontmoet onderweg reisgenoten (andere onbekende mensen met wie je niet kan communiceren) en uiteindelijk loop je into-the-light. Was een heel aparte belevenis. Nadat het was afgelopen zaten we allebei eventjes naar het scherm te staren… en toen pakten we BlackOps2 erbij en gingen we online schieten.

Tomb Raider
En daar was hij dan eindelijk. Nou ja, eindelijk. Eigenlijk komt de game morgen pas uit, maar ik kreeg hem zaterdag al binnen. En kon hem dus gisteravond (na Mojo te hebben gemaakt) lekker spelen. Heb nog niet heel veel gespeeld, denk ongeveer een uurtje maar vind hem nu al heel aansprekend. Het speelt lekker, het is bij tijd-en-wijlen best creepy. En het verhaal is tot nu toe nog heel interessant/leuk om te volgen. Dus kan niet wachten totdat ik vanavond m’n Xbox weer op kan starten en verder kan spelen.