Ik heb gedag gezegd tegen m’n games. Niet alle games, zo erg is het niet. Maar van de la vol met games, speelde ik meer dan de helft eigenlijk nooit meer. Sommige bewaarde ik om nostalgische redenen (oooeeeh, dat was m’n eerste Xbox360 game) en sommige had ik al wel geprobeerd te verkopen, maar werden niet geaccepteerd (helaas, we hebben al 300 Call of Duty games hier liggen, dus geen interesse).

Dus toen gisteren maar een drastisch besluit genomen en de hele stapel ‘overbodige games’ op Marktplaats gezet. 16 spellen voor 50 euro. Dat moest de aandacht trekken. En dat deed het. Binnen no-time had ik meerdere mailtjes in m’n mailbox en kon het onderhandelen beginnen. Gelukkig was het eerste mailtje al raak, iemand die alle games wel wilde overnemen voor de gevraagde 50 euro. Mooi. Geregeld. Dus moest ik alle andere potentiele kopers weer teleurstellen, maar ja… zo werkt dat.

games

Inmiddels is de transactie bijna achter de rug en vind het eigenlijk wel fijn dat het allemaal zo snel ging. Had ze ook los op Marktplaats kunnen zetten en dan had ik er waarschijnlijk overall meer geld voor kunnen krijgen. Dat had dan ook weer meer tijd en energie gekost. Ik zou niet alle games hebben kunnen verkopen en dan had ik meerdere pakketjes moeten maken of meerdere afspraken moeten maken dat iemand een game kwam ophalen. Al-met-al zou dat dus financieel iets voordeliger zijn geweest, maar voor de rest eigenlijk alleen maar nadeliger. Sterker nog, dan had ik nog (langer) met al die games hier thuis gezeten.

Nu ik het hier zo neertyp, realiseer ik me pas hoeveel geld ik in games heb gestopt de afgelopen jaren. Heb m’n Xbox360 sinds begin 2007. Toen gekocht, altijd heel veel plezier aan gehad. Maar dat heeft ook best veel geld gekost. Als ik bijvoorbeeld die stapel spellen neem die nu hier op de woonkamertafel liggen. Dat stapeltje gaat nu de deur uit voor 50 euro. Maar uitgaande van een gemiddelde aanschafsprijs (nieuw) van 50 euro, ligt daar nu dus voor minstens 750,- aan games op tafel. Heb ik allemaal ooit eens uitgegeven. Ok, moet een beetje nuanceren. Heb een aantal spellen gekregen, aantal spellen geruild en dus denk ik dat er maar voor iets van 400-500 euro zelf heb uitgegeven.

Ach ja. Hobbies kosten geld. De een heeft een mountainbike, de ander een paard, iemand anders heeft weer een hele muziek collectie en ik heb m’n games. En geloof mij, dit is nog maar een heel milde collectie. Er zijn mensen die het iets fanatieker doen.

En dan komen er eind dit jaar ook weer nieuwe consoles uit. Nieuwe Playstation en een nieuwe Xbox. Werd ook wel tijd, de Xbox is inmiddels alweer 7 jaar oud. Je wil echt geen games meer spelen op een PC van 7 jaar geleden, dus een nieuwe console is ook wel heel erg welkom. Ben heel benieuwd, nadeel is alleen dat het weer bakken met geld gaat kosten. Gelukkig hoef ik er maar 1 te kiezen en kan daarna daar weer een nieuwe collectie mee opbouwen.

Maar eerst gaan we dit jaar nog even de laatste pareltjes verzamelen. Altijd leuk, einde van een console lifetime komen vaak de beste games uit – omdat dan de ontwikkelaars echt alles uit de hardware kunnen halen.Volgende maand komt Tomb Raider en in september Grand Theft Auto 5. Die twee staan al vast in m’n agenda. Voor de ruimte hoef ik het niet te laten ^^