Jaren geleden (2007) keek ik Scrubs en was hooked. Destijds was het precies het soort show wat ik nodig had. Kon me (destijds!) heel erg herkennen in de hoofdpersoon (JD) en heb de meerdere seizoenen een aantal keer achter elkaar gezien. Sindsdien eigenlijk nog maar weinig comedy series gehad waar ik zo van onder de indruk was.

Heb een tijdje The Big Bang Theory (TBBT) leuk gevonden, totdat iedereen het leuk vond en ik er eigenlijk beetje klaar mee was.En toen ontdekte ik Community.

Deze comedy serie is eigenlijk een stuk minder mainstream. Een stuk minder toegankelijk voor het gewone publiek en daardoor (?) juist des te leuker voor mij om te kijken. In vergelijking met TBBT kan je eigenlijk zeggen dat het publiek lacht OM de hoofdpersonen van TBBT en bij Community lach je MET de hoofdpersonen. Wanneer een persoon in TBBT iets geks doet, lach je hem eigenlijk meer uit ipv om de situatie. Zo is het schijnbaar grappig in TBBT als iemand Dungeons&Dragons speelt, geen idee waarom. Terwijl in Community de hoofdpersonen was er zelfs een hele aflevering waarin de hoofdpersonen D&D speelden, daar was dan op zich weinig lolligs aan, maar juist hoe ze het speelden en hoe de karakters zich ontwikkelden was veel interessanter en grappig.

Mocht je dus beetje genoeg hebben van al dat amerikaanse mainstream comedy, probeer dan eens Community. Vooral eerste twee seizoenen vond ik helemaal geweldig.

http://www.youtube.com/watch?v=nGEFGqHROWo