Ik begon ooit met het schrijven op dit blog in oktober 2003. Maar dat was eigenlijk zelfs al een voortvloeisel uit een stagelog. Elke dag beschreef ik netjes mijn dag bij m’n allereerste stage bedrijf. En daarna ging ik hier stukjes typen.

Eigenlijk ging het vaak nergens over. Dingen die ik had meegemaakt op werk, onderweg naar werk of thuis. Overdag, ’s avonds en uiteraard in het weekenden. Alleen, met vrienden of met familie. Ook werd er veel geschreven over de games die ik speelde, de films die ik bekeek en de andere dingen die mij bezighielden.

En dat hield ik toch best lang vol. Van 2003 tot ergens 2008/2009 bleef ik vrij geregeld stukjes neertypen. Soms wat meer, soms wat minder. Maar ik kwam toch geregeld terug. Tot ik ergens half 2010 besloot dat ik maar moest stoppen. Ik schreef niet zoveel meer, voelde weinig behoefte om nog dingen hier te melden en had m’n focus op andere dingen. Ik stopte met Rakso bij te werken.

En toen ging het mis. Ik verhuisde eind 2010 van hoster en vergat een backup te maken. En nu ik weer Rakso in ere wil herstellen, kan ik alleen maar posts vinden tot eind 2008. Er missen dus bijna 2 jaar posts. Ik heb nog beetje via-via-via (via de Wayback machine) wat posts gevonden en zal die ook hier nog terugzetten… maar er zal dus een gat zijn. Helaas. Niks aan te doen. Nooit meer. Geen backup, vorige hoster heeft er geen backup van, het is gewoon verdwenen. Weg. Foetsie.

Maar ondanks dat dat heel spijtig is, ga ik hier weer (proberen) om geregeld wat te schrijven. Want het teruglezen van al die stukjes is toch eigenlijk veel leuker dan ik dacht. Het is een beetje als door oude foto-albums bladeren. Beetje nostalgie. En als ik ergens goed in ben, is in het verdwalen in nostalgie.

En misschien heeft u het al gemerkt, maar heb dus zelfs heel het oude design weer teruggezet. Miste dat toch wel en vond het toch wel de beste look om Rakso weer mee te rebooten. Sommige dingen werken nog niet helemaal lekker, er missen nog overal plaatjes enzo… maar dat wil ik (ooit) wel weer allemaal op de rails hebben. Doe m’n best. Denk ik. Echt.

Update: inmiddels alle posts van 2009 en 2010 die ik kon terugvinden weer hier geplaatst. Lijkt erop dat ik vrijwel alles heb kunnen terugvinden, denk dat het Rakso-archief dus nu weer voor 98% compleet is. Maar ja, zeker weten zullen we het nooit… want er is niks om het mee te vergelijken. Ach ja. Gewoon weer nieuw archief bijmaken.